רכיבים
- 1 פילה סלמון במשקל 500 גרם לפחות
- 6 ענפי סלרי, ללא העלים
- 3 כפות חרדל גרגירים
- 3 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם זהובים
- 10 שיני שום
- 2 בצל לבן
- 4 כפות שמן
- מלח ופלפל לבן
אופן הכנת קציצות סלמון:
• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• מניחים את פילה הסלמון בתבנית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, ומניחים בצד לקירור.
• בינתיים, חותכים את הבצלים לקוביות וקוצצים את הסלרי והשום.
• מפוררים את הדג לקערת ערבוב גדולה, ומערבבים יחד עם הסלרי, הבצל, השום, החרדל, הביצים, 3/4 כוס פירורי הלחם, המלח והפלפל. מעבדים היטב עד לקבלת עיסה יציבה.
• יוצרים מהעיסה קציצות בגודל אחיד, ומגלגלים אותן ברבע כוס פירורי הלחם הנותר.
• מסדרים את הקציצות בתבנית, ואופים במשך 15 דקות.