כיכר השבת

המידע שמנסים להעלים מהצרכנים

סיכון למחלות: הצד האפל והמסוכן של מוצרי החלב

לפני שאתם הולכים להעמיס את מוצרי החלב מהמקרר בסופר ולהניח אותם בעגלת הקניות, חשוב שתדעו - יש גם צד שני ללבן הלבן הזה. מחקרים של גדולי המומחים מאשימים את החלב במחלות ונזקי בריאות רבים. חלק מהמחקרים מוצאים קשר הדוק בין צריכת מוצרי חלב גם למחלות פרקינסון, סוכרת נעורים ותסמונת המעי הרגיז. אל תפספסו (צרכנות, מחקרי שוק)

| 39 | כיכר השבת |
סיכון למחלות: הצד האפל והמסוכן של מוצרי החלב
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

פשטידת ברוקולי בשמנת, פוקצ'ות חצילים וגבינות, רביולי מוקרם, סלט פטריות מוקפץ עם קוביות חלומי ו-3 עוגות גבינה, איך אפשר בלי?! זה רק שליש מהרשימה המתוכננת לארוחה החלבית הרשמית של השנה - סעודת שבועות.

אבל לפני שאת הולכת להעמיס את מוצרי החלב מהמקרר של הסופר ולהניח אותם אחר כבוד בעגלת הקניות שלך, חשוב שתדעי שיש גם צד שני ללבן הלבן הזה, משהו שאולי יגרום לך לחשוב פעמיים לפני שאת מזמינה משאית קירור עבור ההובלה.

ובהחלט צר לי להשבית את שמחת חג החלב שלכם, אבל מסתבר שמדובר בלא פחות מסכנה. המיתוס הישן שאמותינו וסבותינו הרבו להשמיע בעודן רודפות אחרינו עם עוד כפית גבינה כבר שווה גריסה. ומסתבר שמחקרים היו גם בזמנן, אך מודעות ופרסום - קצת פחות. ויתכן גם שהיה מי שדאג להסתרת המידע.

מחקרים מאשימים את החלב במחלות ונזקי בריאות רבים משתוכלו להעלות בדעתכם.

מקובל לומר שחלב מזיק רק לרגישים ללקטוז - שהוא הסוכר שקיים בחלב, אך מחקרים הוכיחו כי גם מי שאינו רגיש ללקטוז עלול להיפגע בטווח הרחוק מצריכת חלב, וזאת בקרב כל שכבות הגיל.

מה אשמה הפרה? אתם שואלים את עצמכם, ובצדק. ובכן, מעבר לזה שחלב הפרה מיועד בראש ובראשונה להזין את העגל, האשמה היא לא בפרה כי אם בהורמונים המוזרקים לגופה בכדי לגרום לה לייצור מוגבר של חלב. אלו עוברים ישירות אל החלב עצמו ומשם בדרך הארוכה עד לכוס הקפה שלנו, וכן, גם לתחליף החלב ולמעדן של ילדינו.

אותו הורמון שגורם להאצת תהליך ייצור החלב בפרות, גורם באותו אופן לריבוי תאים סרטניים בגוף האדם ח"ו. כשהמדובר הוא בסוגים רבים של סרטן.

צילום: פלאש 90

אבל לא צריך ללכת רחוק. מי לא יודע שצריכת חלב ומוצריו גורמים לליחה, אסטמה, כאבי בטן, דלקות גרון ואלרגיות. ואם לא די בכל אלו, מחקרים רבים מוצאים קשר הדוק בין צריכת מוצרי חלב גם למחלות פרקינסון, סוכרת נעורים ותסמונת המעי הרגיז.

מי שבקר פעם ברפת – מן הסתם לא קישר בין המקום מלא הבוץ והצחנה אל כוס החלב הלבן שהוא שותה מדי בוקר. אך אל תתעו, תהליך הפסטור שעובר החלב אמור רק להסיר ממנו את החיידקים. וגם זה אינו מצב אידיאלי, שכן פעולה זו, למרות התהילה שנקשרת בשמה ובשמו של ממציאה – גורמת בכל זאת להריגת חלק מהחיידקים הטובים שבחלב ולנטרול של הערכים התזונתיים שבו.

אבל עוד לפני שהגענו לשלב החלב, הפרות מקבלות שפע של חומרים אנטי בקטריאלים או במילים גסות יותר אנטיביוטיקה, על מנת להילחם בשפע המזהמים, מה שעלול ליצור מוטציות וזנים חדשים ואלימים יותר של חיידקים שמפתחים עמידות כנגד האנטיביוטיקה.

עוד שקר גס הוא הקשר בין צריכת מוצרי חלב למניעת מחלת האוסטאופורוזיס, שחיקת עצם. מחקר שנעשה ע"י ד"ר דיאן פסקניץ בדק 78000 אחיות במשך 12 שנה ומצא כי נשים ששתו 2 כוסות חלב ליום היו בסיכון גבוה יותר לשבירת הירך והזרוע, מנשים שלא שתו חלב. מחקר נוסף שנערך באוסטרליה קובע כי גברים ונשים מעל גיל 65 אשר צרכו חלב בצעירותם, הגדיל את הסיכוי לשבירה בעצם הירך.

במחקר אחר נבדקו נשים משבט הבנטו, בדרום אפריקה אשר צרכו בממוצע 350 מ"ג סידן ביום (ולא 1,000 על פי ההמלצות הקיימות.) ואשר מזונן אינו מכיל חלב או תוספי סידן, הן יולדות 9 ילדים בממוצע, ומיניקות אותם כשנתיים, רובן חיות מעל גיל 65, אך שיעור האוסטיאופורוזיס או שברים בעצמותיהן נדיר.

צילום: פלאש 90

המסקנה העולה מנתונים אלו היא שאותו חלב הנמכר לנו עבור מילוי מצברי הסידן בגוף, עושה בדיוק את ההיפך. וע"פ קביעת ארגון הבריאות העולמי, הגורם לדלדול העצם אינו חוסר סידן כפי שמקובל לחשוב, כי אם צריכה רבה של חלבון מן החי.

חשוב גם להוסיף שגם הרמב"ם בספריו מוציא את הגבינות הקשות אל מחוץ לתחום, וכן חלב שעברו עליו 24 שעות מהחליבה. אין לי ספק שדרכו של החלב שאנו שותים, אורכת קצת יותר מ-24 שעות עד שהוא מגיע אל קיבתנו.

לחוצים ממחסור בסידן? תוכלו לתת אותו לגופכם ע"י מוצרי מזון רבים אחרים כמו: שקדים ואגוזים, מוצרי סויה, פירות וירקות, סרדינים, טחינה, חלבה, קינואה, ברוקולי ואפילו תפוזים.

האם הכוונה היא שנפסיק לצרוך מוצרי חלב באופן גורף? זאת שאלה מורכבת. בחיי היום יום אנחנו מרבים לאכול מוצרים מתועשים רבים שאיננו מודעים להשלכות שלהם על בריאותנו. כמעט כל מוצר מעובד עובר תהליכים של שימור והוספת חומרים מלאכותיים שמטרתם היא לגרום לו לחיי מדף ארוכים וכמובן להיות טעים יותר. ולמרות זאת אנחנו עדיין ממשיכים לאכול אותם, ולהאכיל בהם את ילדינו. בכל זאת המודעות גורמת לנו לשנות הרגלים ולהימנע מלצרוך אותם בכמויות ובאופן שוטף.

אז אני לא יודעת מה אתכם, אבל אני החלפתי את כוס הקפה שלי בכוס תה הבוקר.

39 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
17
סטודנט יקר..נראה שגם דעתך "משוחדת"
16
המחקרים ברורים כדבריך. נא ליצור קשר איתנו אולי נוכל להשפיע. האם כולם רוצים להמשיך בחברה כאשר אחד מכל 7 נשים יקבלו מחלה איומה?
15
החרדי טוב שהעלתם את הנושא!
יש בתגובתי הפניות למאמרים מדעיים רלוונטיים.

הצגת כל התגובות

14
לא אמרתי שלט הבאת ראיןת -- אמרתי שלא הבאת שתי הצדדים --
13
במעמד הר סיני כל ההרים הפכו לגבינה, "גבנונים" מלשון גבינה ובגלל זה אנחנו אוכלים גבינה ביום כיפור
קשה לריאות ובכך זה גרם לך לתגובה זו אני מרחם עלייך אתה בן אדם מסכן שמנסה להידמות לאחד מגוברי ישראל כל אלה שמגיבים שלילי מפחדים להגיב כי הם גיבורים רק אחרי מקלדת במקום לבוא ולתקוע לאנשים סכים בגב דברו איתם פנים מול פנים .תאמינו לי החרדים ישמחו לדבר איתם בשפה טובה ואולי תראו כמה טעיתם עם כל השטיפת
12
או להמשיך לאכול אוכל מתועש, וכל מה שיש ברשתות השיווק הוא מתועש, והלחץ מהחלב...גם אם כל המידע כאן נכון, אז עוד קצת חומר מתועש לגוף לא ישנה. אתם לחוצים מהכתבה... תתחילו לאכול רק חסה, ירקות ותשתו מים. ( גם תחסכו הרבה בהוצאות על אוכל....) נ.ב אני נשארת עם אופציה א'.
11
כידוע, הטבעונים למיניהם אוהבים לטעון שחלב מסוכן לבריאות, אך כרגע אין שום הוכחה מדעית אמיתית לכך. היו מספר "מחקרים" כביכול שנעשו ע"י קבוצות סובייקטיביות שמסקנותיהן היו ידועות מראש, שהתבדו במהרה ע"י מחקרים חשובים באוניברסיטאות המובילות בעולם. בקיצור, זה אוסף של שטויות של כל מיני טבעטנים מוזרים, ואין צ
הרבה מחקרים הוכיחו דברים רבים שאף לא נכתבו כאן, למשל הספיגה של הסידן, אם תבדוק במעבדה תראה שכמות הזרחן בחלב הפר הינו גבוה בהרבה מכמות הסידן! דבר שמקשה מאוד על הספיגה, לעומת היחס השונה למשל בחלב צאן. גם בנוגע לאנטיביוטיקה כתבת דברים שאינם מוחלטים - כדאי לך לבדוק שוב את היחס בין כמות האנטיביוטיקה ברוב
1.אולי אתה שליח של תנובה וכדו. 2.אתה מנותק מהמציאות,מעבר למחקרים שאתה מציג שרובם ככולם ,מחקרים שמומנו על ידי החברות הגדולות המשווקות את מוצרי החלב,ישנם מחקרים אמיתיים,המאשרות פה אחד שחלב ומוצריו גורמים לסרטן כזה או אחר. קח חולה הסובל מאסמה,רק תוריד לו את מוצרי החלב ותראה איך ירגיש מיד. כל כך הרבה אנ
10
אני תזונאי בעל ניסיון של מעל 35 שנה. בארה"ב היו באים מ4 מדינות למשוע הרצאות שלי. דעו -המחקר והכתבה צדוק ולא צודק. ואיך זה? תחשוב טוב - אם חלב וגבינות היו כל הזמן כזה מסוכנים איך בני אדם השתמשו בם אלפי שנים ועדיין קיימים? הבעיה לא בחלב עצמה אלא במה שבני אדם עשו לעצמנו שהוריד כוחינו לעכל, עלה רמת האלר
9
ישנם עדיין הרבה חוקרים שסוברים שחלב זה בריא וחיוני לגופנו. חשוב לדעת שיש פה מחלוקת.
שתי אפשרויות 1.חוסר ידע 2.בעלי אינטרס.
8
ירקות ופירות בשר ולחם אז מה נעשה נצום?! נמות ברעב.
7
מעניין איך הצליחו לשנות המשמעות של כל החגים .. שבועות = חג הגבינות חנוכה = חג הסופגניות פורים = חג הממתקים ועוד ....
6
חוצפה וחוסר אחריות מוחלט מצדכם להביא דברים הזויים חסרי שחר, שכבר נתבררו באופן מוחלט וחד משמעי שאין בהם שום אמת! אין דעה "חולקת"! יש דעה מוחלטת וברורה שאין כל נזק במוצרי חלב! להיפך, ה"מיתוסים" של הדורות שעברו נכונים ואמיתיים!
5
לפי דעתי זהי חוצפה גדולה הגובל בסכנת נפשות להביא דיעות כאילו בלי להביא את הצד השני
4
וחוץ מזה אפשר לשתות קפה עם חלס סויה...
ברור שקפה בריא. אני תמיד שותה קפה (עם חלב) לפני שאני מעשן סיגר. ואני מעשן מפני שידוע מהרבה מחקרים שעישון מוריד ביותר מחצי את הסיכוי לחלות בפרקינסון. אין כמו סיגר קובני!
3
בריאים מה רוצים שנאכל כל מה שיש אומרים לא בריא זה חיידק וזה עושה גזים זה גורם למחלה וזה עדיף שלא תדע תאכלס חיים פעם אחת אפשר לאכול מהכל וזהו אז תפסיקו לייחס חשיבות לכל שטות שאחד רושם כי אין לו מה לרשום....
2
אשים עליך כי אני הד' רופאך." מסקנה נכונה :לחזור בתשובה שלמה גם למען הילדים. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
םיפר לי חקלאי חרדי המגדל כרוכית ללא תולעים בהכשד מהודר, כי אינו מעיז להכניס ירקות אלה לביתו, שכן,כמות החומר המסרטן בריסוס שהירקות מקבלים בזמן הגידול אדירה, ואינה יוצאת בשטיפה. אחרי זה שואלים למה מתים בגיל העמידה יותר חרדים מחילונים ממחלת הסרטן.
חברה שרוצה לשווק את תוצרתה ברשתות-בעיקר שופרסל,נדרשת לעמוד בפיקוח של מעבדה-בקטוכם,דרך המעבדה וכו. לכן-כמו בכל דבר בחיים יש צורך בהפרדה בין החברות המפוקחות לחברות הקיקיוניות. אותו חקלאי חרדי כנראה לא עובר פיקוח! אני כחקלאי שמגדל ירק נקי עובר בדיקות כל שבוע ובדיקות פתע ברשתות(לכל חקלאי יש מס מגדל) רו
צרכנות