במקביל למלחמה שגובה מחיר יקר משוק התעסוקה כאשר עסקים רבים הסמוכים לקו העימות בצפון ובדרום קורסים רוב הישראלים מרגישים את מצוקת יוקר המחיה ובכל מה שנוגע להוצאות השוטפות מצבם של רוב אזרחי המדינה מחמיר.
מלבד עליית המחירים בשורה ארוכה של שירותים וארגונים, כמו ביטוחים משלימים וכדומה, הרבה מאוד משפחות שפונו מביתן ביישובי הפריפריה בדרום או בצפון, מצאו את עצמן צורכות את מוצרי המזון בסופרמרקטים ומרכזי קניות יקרים משמעותית ממה שהתרגלו.
היום (שני), תחילת חודש יולי וחופש הגדול מבתי הספר, גל ההתייקרויות במשק ממשיך בעוצמה והמחירים עלו בשורה של מוצרי צריכה, ביניהם נסיעה בתחבורה הציבורית ושל מוצרי מזון.
לפי דיווח של 'ישראל היום', ענקית המזון אסם-נסטלה מעלה היום (שני) מחירים בחלק ממוצריה. בין המוצרים שמתייקרים: במבה, פתיתים, קפה, טסטרס צ'ויס, ויטמינצ'יק, עוגות הבית ותבשילים מוכנים. מדובר בהעלאת מחיר שנייה בשנה האחרונה.
חברת ליימן שליסל מעלה את מחירי מוצריה בשיעור ממוצע של כ-10% ומצטרפת לחברות מזון נוספות שהעלו לאחרונה את מחיר מוצריהם. ברוב המוצרים מדובר על עליה של בין 10 ל 15 אחוזים.
גם מחירי התחבורה הציבורית עלו, בשיעור ממוצע של 5% לרכישת הסדרי חופשי חודשי. נסיעה בודדת תעלה בשיעור גבוה יותר, משום שהיא מעוגלת ל-6 שקלים. בנוסף, נסיעה ברכבת הקלה "דנקל" עולה לשמונה שקלים.
במשרד התחבורה מסבירים, הסיבה לעליית המחירים היא בעקבות עליית מדד סל התשומות של התחבורה הציבורית. סל התשומות של התחבורה הציבורית מחושב באופן אוטומטי לפי מדדים אשר כוללים את מחירי הדלק ושכר הנהגים. בשני המדדים הללו, נרשמה התייקרות.
יוזכר שמחירי הדלק גם הם עלו הלילה. המחיר המרבי ביולי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי (כולל מע"מ) לא יעלה על 7.56 שקל לליטר, עלייה של 4 אגורות מהעדכון קודם. תוספת עבור שירות מלא תעמוד על 22 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.