ועדת הכנסת אישרה הבוקר (רביעי) בקריאה ראשונה את הצעת תיקון החוק להגנת הצרכן של יו"ר ועדת הכלכלה חבר הכנסת דוד ביטן (הליכוד), שמטיל סנקציות ועיצומים על חברות במשק שינצלו מצבי חירום להעלאת מחירים על חשבון הצרכן הישראלי.
ההצעה של ביטן, יחד עם קבוצת ח"כים נוספים, נועדה להילחם בעליית מחירי מוצרים ושירותים חיוניים בשעת חירום. לפי ההצעה, בעת הכרזה על מצב חירום וחשש לניצולו להעלאת מחירים יוכל שר הכלכלה והתעשייה להכריז על כך שמי שיעלה מחירים יראו אותו כמי שביצע השפעה בלתי הוגנת.
ההכרזה תיכנס לתוקף מיד עם פרסומה ברשומות ל-30 ימים, והשר יוכל להאריך את התקופה ב-30 ימים נוספים בכל פעם. בנוסף, אם יעלה זמן ההכרזה על חודשיים יצטרך השר לקבל את אישור ועדת הכלכלה להארכות נוספות.
עוד נקבע בהצעת החוק, כי עוסקים שיעלו מחירים בתקופת ההכרזה יחשבו לכאלה שביצעו השפעה בלתי הוגנת לפי חוק הגנת הצרכן. במקרה כזה יוכל הממונה על הרשות להגנת הצרכן להוציא צו להפסקת ההפרה ולקנוס את המפר.
חברי ועדת הכלכלה טרם גיבשו את גובה הקנס והעיצומים שיוטלו על מי שיעלו מחירים למרות החוק שאושר, והוחלט כי הוא ייקבע בעת הכנת ההצעה לקריאה שנייה ושלישית.
יו"ר הוועדה ח"כ ביטן, לא התייחס בהצעת החוק לרשימת המוצרים עליהם החוק יחול ואמר כי זאת צריכה להיות החלטה מקצועית שתתקבל על ידי גורמי מקצוע בהמשך הליך החקיקה.
בנוסף הוצע כי הממונה על הרשות להגנת הצרכן, בהתייעצות עם ועדת המחירים, יקבע אמות מידה לפיהן יראו עלייה במחיר כעלייה חריגה. אולם ההצעה נתקלה בהסתייגותה של נציגת ועדת המחירים באוצר, עפרי אשל, שאמרה כי ועדת המחירים בודקת רמת פיקוח על מוצרים ואין לה מומחיות לבדוק אמות מידה שכאלה.
בסיום הדיון, 'עקץ' ביטן את הממשלה וטען כי היא זאת שהייתה צריכה להילחם בתופעת עליית המחירים במשק בשעת מלחמה. לסיכום, הוא איחל כי "אני מקווה שלא יהיה שום דבר בלבנון שבשבילו נצטרך את החוק הזה".