כיכר השבת

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אין כמו עוגת שמרים משביעה לשבת. אך כשהיא נפגשת גם עם הטעם המיוחד של השקדים ועם המראה המרהיב של הקוראסון, התוצאה  בכלל מרשימה ומקורית (מתכונים, עוגה).

| 8 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

עוגת שקדים- קוראסון שקדים (צילום: אוראל בראל)

מצרכים :

לבצק

הכוסות במתכון לפי חד״פ לשתיה קרה

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

ביצה

2 כוסות חלב

100 גרם חמאה לקוביות

חצי כוס סוכר

כפית שטוחה של מלח

למלית שקדים

כוס אבקת סוכר

כוס וחצי קמח שקדים

כף קמח

ביצה

כפית תמצית וניל

100 גרם חמאה- לקוביות

לסירופ

כוס סוכר

חצי כוס מים

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה :

תחילה נכניס לקערת המיקסר את השמרים החלב והסוכר נערבב ונמתין כ- 10 דקות.

נוסיף את שאר המצרכים למעט המלח ונפעיל את המיקסר על מהירות בינונית ל- 2 דקות. נוסיף פנימה את המלח ונעלה את מהירות המיקסר למקסימום ל- 7 דקות לאיחוד הבצק.

נעביר לקערת התפחה משומנת לשעה וחצי.

לאחר מכן בין 2 דפי נייר אפיה משומנות נרדד את הבצק למלבן דק.

נוסיף את המלית לחצי מכמות הבצק נקפל את חצי הבצק הריק על החצי עם המלית ונפרוס למשולשים נגלגל ונכניס לתבנית קוטר 26 ס"מ.

נפזר מעט שקדים, נתפיח שוב כ- 20 דקות ואז נאפה עד להזהבה יפה על 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

נבריש עם סירופ הסוכר ונפזר אבקת סוכר.

הכנת הקרם שקדים :

מערבבים יחד את כל המצרכים.

הכנת הסירופ :

מתמצים על אש נמוכה כ: 3-5 דקות.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
כשיש כל כך הרבה דוברי צרפתית בארץ אולי סוף סוף תתאמצו לקרוא למאכל הזה בשמו, קרואסון, ולא בעיוותים משונים של ישראלים שלא מנסים ללמוד מבטא של שפות זרות?
רותי
מה???
צרפתי
5
יאמי חייבת להכין
תודה
4
קרואסון ולא קוראסון
home

הצגת כל התגובות

3
אני מכינה עוגות שמרים שנים, זה בבצק הכי נוראי שעבדתי איתו אי אפשר לעבוד איתו, לא עם נייר אפייה ולא בלי. לא ממליצה על המתכון בכלל.
אלונה
2
מתכון לקוי בהסברו! את הבצק צריך לחלק ל2 חלקים! לא לרדד את כולו כמו בהסבר/בסרטון!! זה לא לעניין בכלל! הכמות מאוד גדולה! ואז יוצא עבה גם את הכמות של החלב כדאי להוריד לכוס וחצי, ואם יש צורך להוסיף בהדרגה. הסבר לקוי גם למי שאופה ומבין באפיה!
חובבת אפיה
תודה על המחמאות שלך😭😭😭😭😭
אוראל בראל
1
אימאלאלא ניראה פצצהההה יואווו אני חיבת להכין
אורן להב
אולי גם יעניין אותך
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת