רכיבים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 2 כוסות סוכר
- 3/4 כוס אבקת קקאו
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס מים פושרים
- 4 ביצים
- לציפוי השוקולד:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (פרווה)
- 200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנת עוגת שוקולד:
רגע לפני: השבת אוטוטו נכנסת, האורחים עוד רגע בדלת או סתם בא לכם משהו מתוק ומהיר? מתכון מעולה וקליל לעוגת שוקולד חמה וריחנית.
• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• בוחשים בקערה גדולה את כל החומרים, ומוסיפים בהדרגה כוס מים רותחים, עד לקבלת בלילה אחידה.
• יוצקים את התערובת לתבנית רחבה, ומכניסים לאפייה למשך 40-45 דקות. איך יודעים שהעוגה מוכנה? מחדירים קיסם והוא יוצא יבש.
• מניחים לעוגה להצטנן ומכינים את ציפוי השוקולד. שוברים את השוקולד המריר לקוביות.
• מרתיחים את השמנת בסיר, וכשעולות בועות מסירים מהאש.
• מוסיפים לסיר את קוביות השוקולד המריר, ממתינים שיימס מעט וטורפים בעזרת מטריפה ידנית עד לקבלת קרם שוקולדי אחיד.
• מצפים את העוגה בקרם ומפזרים מעל שברי אגוזים.
אופן ההגשה: כדאי להגיש את העוגה בסמוך להכנה, ופחות מומלץ לשמור אותה במקרר. אל דאגה, היא תתחסל ברגע שתגיע לשולחן.
הצגת כל התגובות