רכיבים
- 2 שורות ביסקוויטים (500 גרם)
- 100 גרם חמאה
- 7 ביצים
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 2 כוסות קמח
- 2 גבינה לבנה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- 3 כפות מלית אוכמניות
אופן הכנת עוגת גבינה עם קצפת ואוכמניות:
רגע לפני: דמיינו את התמונה הבאה: שבת בבוקר. גשם סוער מחוץ לחלון, או כך לפחות הבטיחה התחזית, וביד קפה לוהט ופרוסת עוגה רכה ועסיסית. עכשיו פקחו עיניים ורוצו להכין את זה: מתכון לעוגת גבינה נמסה בפה עם קצפת ואוכמניות.
ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 34 ס"מ
הכנת הבסיס:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מרסקים את הביסקוויטים וממיסים את החמאה. מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד לקבלת מעין בצק מתפורר לגושים.
• משטחים את הבצק בתחתית התבנית, ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד, ולא מכבים את התנור.
הכנת המלית:
• מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
• במיקסר, מקציפים את החלבונים (החלק הלבן) עם כוס סוכר, ומוסיפים בהזלפה עדינה את השמן, עד שהוא נטמע בקצף.
• מעבירים את הקצף לקערה נקייה, מנקים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ואת וו ההקצפה, ומקציפים את החלמונים עם רבע כוס הסוכר, עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
• מוסיפים לקצף החלמונים את הגבינות, השמנת והקמח (ניתן להוסיף בשלב זה כף גרידת לימון) ומערבבים היטב.
• בתנועות קיפול, מאחדים בין שתי הקערות לתערובת אחידה.
• יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי, ואופים במשך 50-60 דקות.
• בתום האפייה, מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה עד שהיא קרה לגמרי (לפחות שעה וחצי). אין לפתוח את התנור בשום שלב של האפייה! אחרת, העוגה תנצח ותיסדק.
• לקישוט: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, ומצפים את העוגה. מניחים במרכז העוגה את מלית האוכמניות ושומרים במקרר.