כיכר השבת

לשבת בבוקר: פאי שוקולד וגנאש

מתכון לפאי שוקולד וגנאש: עורכת מדור אוכל בכיכר השבת, מורן פינטו, מגישה מתכון שיהפוך את שבת בבוקר לטעים מאי פעם. בואו להכין פאי שוקולד וגנאש, מתוק ומרהיב עין. המתכון המלא בכתבה (מדור אוכל)

| 10 | כיכר השבת |
מתכון לפאי שוקולד וגנאש
מתכון לפאי שוקולד וגנאש (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 280 גר קמח לבן
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 גר׳ חמאה או מחמאה
  • 1 חלמון
  • 6 כפות מים קרים
  • 250 גר׳ שוקולד מריר איכותי
  • 1/2 כפית נס קפה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 3 ביצים ו-4 חלמונים
  • 4 כפות סוכר

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החומרים היבשים והמרגרינה.

אחרי שהמרגרינה נטמעת בתוך הקמח מוסיפים נוזלים ( חלמון ומים) מעבדים עד קבלת בצק אחיד ומיד עוצרים בכדי להשאיר את הבצק פריך. יוצרים כדור ועוטפים אותו בנילון נצמד, מעבירים למקרר ל-20 דקות.

מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ בלבד ומניחים על תבנית פאי. אופים אפיה עוורת מלאה של 15 דקות בחום בינוני.

להכנת המלית:

מקציפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר 5 דקות עד קבלת קצף בהיר.

בבן מארי ממסים את השוקולד.

מורדים האש ומצננים קלות. מוסיפים את נס הקפה והקינמון לשוקולד והכל יחד לביצים המוקצפות.

מערבבים בתנועות קיפול.

לאחר האפיה של הקלתית שופכים את מלית השוקולד ואופים כ-10 דקות ב-160 מעלות, עד שמרכז העוגה נראה יבש.

לגנאש:

בבן מארי ממסים 200 גרם שוקולד מריר איכותי ו-200 מ"ל שמנת פרווה.

מערבבים יחד על האש עד קבלת קרם שקולד. שופכים מעל הפאי אחרי האפייה.

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
המתכון לא ברור! התמונה לא נכונה! זה ממש חמור לפרסם תמונה לא שקרית.. תקשורת זולה ולא מקצועית. ובאשר לעורכת עבודה ממש חובבנית עדיף שתשאירי את הבישול לבית שלך!
מבשל
7
פאי??? זאת עוגת ראווה למה לבלבל את האנשים כאן ?
קונדיטורית
6
בס"ד שלום מורן! בריכיבים רשום פעמיים ביצים פעם חלמון 1 ופעם 3 ביצים ו-4 חלמונים - אודה על הבהרתך כמו כן לא ברור איך מגיעים לצורת העוגה כמו שמופיע בתמונה האם מחלקים את הבצק לאחר האפיה ומורחים או רק לאחר האפיה מוסיפים את המלית. זה נראה טוב אבל הההוראות לא ברורות בכלל. תודה אירית בית הלחמי
אירית בית הלחמי

הצגת כל התגובות

5
ואיפה כל החומרים?! כשמעלים לפה אוכל, צריך לדייק כי אנשים עושים את מה שכתוב פה ובסוף יוצא זבל ולא אכול. כיכר השבת, נא לדייק!!! כי מכינים את זה והכל הולך לפח!!!
מיכל
4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בבקשה תענו
3
למה אין מתכון בבקשה שילחו את המתכון,,,,,,,, (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שושי פ .
2
מישהי יודעת מה זה אפיה עיוורת???
ריש
כדי שהבצק לא יתפח צריך לשים משהו מעל ואפיה כזאת נקראת אפיה עיוורת. לאפיה כזאת פטנטים רבים אחד מהם זה לשים גרגירי חומוס לא מבושלים בצורה צפופה. בהצלחה!
בהצלחה
1
אפשר בבקשה תמונות של המתכון המקורי??
מורן
אולי גם יעניין אותך
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת