
רכיבים
- 280 גר קמח לבן
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 150 גר׳ חמאה או מחמאה
- 1 חלמון
- 6 כפות מים קרים
- 250 גר׳ שוקולד מריר איכותי
- 1/2 כפית נס קפה
- 1/4 כפית קינמון
- 3 ביצים ו-4 חלמונים
- 4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החומרים היבשים והמרגרינה.
אחרי שהמרגרינה נטמעת בתוך הקמח מוסיפים נוזלים ( חלמון ומים) מעבדים עד קבלת בצק אחיד ומיד עוצרים בכדי להשאיר את הבצק פריך. יוצרים כדור ועוטפים אותו בנילון נצמד, מעבירים למקרר ל-20 דקות.
מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ בלבד ומניחים על תבנית פאי. אופים אפיה עוורת מלאה של 15 דקות בחום בינוני.
להכנת המלית:
מקציפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר 5 דקות עד קבלת קצף בהיר.
בבן מארי ממסים את השוקולד.
מורדים האש ומצננים קלות. מוסיפים את נס הקפה והקינמון לשוקולד והכל יחד לביצים המוקצפות.
מערבבים בתנועות קיפול.
לאחר האפיה של הקלתית שופכים את מלית השוקולד ואופים כ-10 דקות ב-160 מעלות, עד שמרכז העוגה נראה יבש.
לגנאש:
בבן מארי ממסים 200 גרם שוקולד מריר איכותי ו-200 מ"ל שמנת פרווה.
מערבבים יחד על האש עד קבלת קרם שקולד. שופכים מעל הפאי אחרי האפייה.
הצגת כל התגובות