כיכר השבת

לחמניות ממולאות טונה בטעם נפלא

כמה פשוט להכין לחמניות בבית: מאחדים מרכיבים, קורצים עיגולים ותוך 20 דקות הלחמניות מוכנות. רק שהפעם יש בונוס: בפנים תחכה לכם הפתעה טעימה (מתכונים, אוכל)

| 24 | כיכר השבת |
לחמניות ממולאות טונה בטעם נפלא
לחמניות ממולאות טונה בטעם נפלא (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 2\1 כוס מים רותחים
  • קמצוץ מלח
  • 2 קופסאות טונה
  • 1 כוס זיתים ירוקים מגולענים (לא חובה)
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 בצל לבן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 כפות מים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור על 180 מעלות.

• מכניסים לקערה גדולה את הקמח, חצי כוס שמן, חצי כוס מים רותחים, מוסיפים קמצוץ מלח ולשים היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. לאחר מכן, מניחים בצד את העיסה למנוחה ופונים להכין את המלית.

הכנת המלית:

• קוצצים לקוביות דקות את הבצל, הגמבה האדומה והפלפל הצהוב.

• מסננים את הטונה מהשמן או המים.

• מחממים במחבת גדולה 4 כפות שמן זית. מטגנים בה את הבצל והפלפלים הקצוצים על אש בינונית. לאחר שהבצל הופך לשקוף והפלפלים רכים, מוסיפים את הטונה ומפוררים אותה במהלך הטיגון בעזרת כף עץ.

• אחרי 2 דקות, מתבלים את התערובת בכמון ומלח, מוסיפים את רסק העגבניות והמים. בשלב זה ניתן לפזר מעל כוס זיתים מגולענים קצוצים.

• מערבבים את הכל יחד ומבשלים למשך 3 דקות. לאחר מכן, מכבים את האש ומניחים למלית להתקרר.

• בינתיים, מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1 ס"מ, ובעזרת כוס בינונית בקוטר 10 ס"מ קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כף ממלית הטונה.

• עוטפים את המלית עם שולי הבצק ומהדקים את הקצוות. מורחים בביצה את הלחמניות ובוזקים מעל שומשום.

• מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה של כ-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

תוכן שאסור לפספס
24 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
אתמול ניסיתי את המתכון גם לי היה נראה מוזר ללא שמרים אבל זרמתי הבצק שומני להפליא ואין שום תפיחה בתנור לפי דעתי מתכון כושל
ליאת
וחוץ מזה זה לא אמור לתפוח! זה יוצא כמו לחמניות ביס ממולאות וזה מעולהההה. אני אגב מלאתי בבצל מטוגן+טונה+סלט מטבוחה קנוי שהיה לי בבית(!!)+זיתים. ויצא סוף (:
חeiבת
12
בצק ללא שמרים או אבקת אפיה? הלחמניות בתמונה הן מהמתכון הזה או שסתם הדבקתם תמונה?
מרים
11
רק מה, צריך סבלנות כי העיגולים קטנים.. אבל בסוף זה משתלם. בכלל הבצק מעולה למילויים מלוחים שונים( גם לבשרי, כמו הגושגושה..) כי הוא 'ניטרלי' כזה. ואין לו אמירה משל עצמו. בקיצור- לייק
חeiבת

הצגת כל התגובות

10
יש לשים קמח +2 אבקת אפיה או קמח תופח ללא זה הבצק לא יתפח
איריס
9
האם קמח מלא יצליח פה?
חני
רק צריך שהבצק יהיה פחות סמיך
אפרת
8
עם בצל מטוגן ותבלינים..( כמו בורקס) ויצא על הפנים. לעומת זאת עם הטונה זה היה מעולה. מורן תודה
אחת
7
אנחנו רוצים לראות איך יוצא! תמונה שווה אלף מילים. זה לא שווה לשים תמונה ממאגר תמונות באינטרנט ולא של המתכון עצמו. תודה
ש
6
נראה מתכון מצויין אבל בלי שמרים וא. אפיה? רוצה לנסות וחוששת, אולי נשמט מהרשימה? אשמח לתגובה והסבר... תודה מראש המתכונים נפלאים
MAMI
מנסיון
מימי
5
אשמח לקרוא את תגובותייך למה שכתבו הגולשות, כדי שנדע איך לנהוג ומה נכון
יסמין
4
וד , במילוי הכנתי גם מסלמון . תודה מורן
חני
3
אין שמרים בבצק?
רות
2
ב"ה אשמח לקבל מתכון לחמניות או לחם שברכתו מזונות ולא שמרים-פרווה. תודה רבה!
גילה
1
אני מאוד אוהבת את הלחמניות האלה... לדעתי שיש יותר טונה יותר טעים... הרבה מאוס מתקמצנים וזה יוצא פחות טעים.. הבצק צריך לצאת אורירי..😄😄 בתאבון! מומלץ בחום❤ (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אפיה בנשמה!
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים