פודינג שוקולד עם קצפת ואגוזים - פרווה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 אבוקדו גדולים, חצויים, ללא גלעין
- 1 מקל וניל, מפוצל לאורך
- 3/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 1/4 כוס אגבה / סילאן / מייפל
- 1/4 כוס (או יותר) מיץ תפוזים טרי
- 1/2 כפית מלח גס
- לקישוט:
- 1/2 1 כוסות קצפת צמחית
- 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים ו/או שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנת פודינג שוקולד עם קצפת ואגוזים:
1. מעבירים את בשר האבוקדו לבלנדר, מגרדים פנימה את זרעי הווניל, מוסיפים את אבקת הקקאו, המייפל, האגבה, מיץ התפוזים והמלח ומעבדים עד לקבלת מחית במרקם גס. בהדרגה, כשהבלנדר עדיין פועל, יוצקים פנימה 3/4 כוס מים חמים (אך לא רותחים). מוסיפים עוד קצת מיץ תפוזים אם המרקם אינו חלק.
2. מחלקים את הפודינג בין 8 כלים אישיים קטנים, מכסים ומעבירים למקרר למשך שעתיים. ניתן להכין את הפודינג 3 ימים לפני ולשמור מכוסה במקרר.
3. מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת רכה. לפני ההגשה, מזלפים קצפת על כל פודינג, ומקשטים באגוזים ושוקולד קצוץ.