סלט קולסלאו עם תפוחים ושקדים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1/2 כוס שקדים מולבנים גפרורים, קלויים קלות בתנור או במחבת יבשה
- ראש קטן של כרוב לבן, מגורר
- 2 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לגפרורים
- 2 תפוחים גדולים, חתוכים לגפרורים
- 1/2 כוס פרוסות בצל ירוק
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
- 1/2 כוס מיונז
- <em>לגרסה החלבית:</em> 1/2 כוס יוגורט יווני (אופציונלי)
- 3 כפות חרדל דיז'ון
- 1/2 2 כפות חומץ תפוחים
- 2 כפות דבש
- 1/2 כפית פרג
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי הסלט.
2. בקערה בינונית, טורפים במרץ את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
3. יוצקים את הרוטב לסלט, מערבבים היטב, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, לאיחוד מיטבי של הטעמים.