קוויאר חצילים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 700 גרם חצילים
- 1/2 בצל, קצוץ דק
- 1 שן שום, קצוצה דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה + תוספת לקישוט
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית חומץ בן יין אדום
- 1 כף מיונז (אופציונלי)
- מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. דוקרים את החצילים במזלג לכל אורכם, מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר כסף וקולים במשך 50-60 דקות, עד שהם רכים מאוד.
2. מצננים את החצילים, חוצים לאורך ומגרדים החוצה את "הבשר". קוצצים אותו ומעבירים לקערה גדולה.
3. מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, השמן, החומץ, המיונז, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור ומערבבים היטב. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים.