כיכר השבת

שבת עם השפית

רוצו לשוק! מחכה שם אפונה טריה שאתם חייבים לנסות

עכשיו העונה לאפונה טריה בטעם מתוק עדין שלא דומה בכלל לזו הקפואה. אז רוצו לשוק, תמלאו שקים ותכינו את המתכון הנהדר הזה כבר לשבת הקרובה (מתכונים לשבת, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
רוצו לשוק: עכשיו העונה לאפונה
רוצו לשוק: עכשיו העונה לאפונה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות כדורי אפונה טריה
  • 20 עגבניות שרי, חצויות
  • 10 שיני שום, פרוסות
  • 4-5 כפות שמן זית
  • מלח גס

אופן הכנת אפונה טריה מוקפצת עם עגבניות שרי:

1. בווק על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את האפונה, חצאי עגבניות השרי והשום, ומתבלים במלח גס לפי הטעם.

2. מקפיצים הכל יחד במשך 7 דקות ומסירים מהאש.

ניתן להגיש חם לצד עוף בתנור - ולשמור על הפלטה (לא ישירות, אלא על גבי סיר) או להגיש קר כסלט במנה ראשונה ולשמור בכלי אטום במקרר.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מבשלים אפונה עם חתיכות שומר וחתיכות גבעול סלרי מתבלים בכורכום,מלח,פלפל שחור או לבן, ניתן להוסיף גם פטריות ובצל קצוץ דק.
מתכון
1
האם צריך להוציא את האפונים מהנרתיק שלהם, או לבשל איתו?
בטי
סלטים לשבת