כיכר השבת

לכבוד שבת

מטבל קטיפתי של חציל קלוי במיונז

מטבל חצילים במרקם קטיפתי שמתאים במיוחד להגשה לצד מתאבני ירקות, כממרח בכריך או כסלט בשולחן השבת. מתכון לסלט חצילים קלויים ומיונז טעים במיוחד (מתכונים, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
סלט חצילים קלויים ומיונז
סלט חצילים קלויים ומיונז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 חצילים בינוניים
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 3 כפות מיונז איכותי
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: מתכון למטבל חצילים במרקם קטיפתי שמתאים במיוחד להגשה לצד מתאבני ירקות, כממרח בכריך או כסלט בשולחן השבת.

• קולים את החצילים על אש גלויה או על גריל-מנגל במשך 20 דקות.

• מסירים את הקליפות ומכניסים את בשר החציל למעבד מזון. אם רוצים לתת לסלט טעם מעושן, מוסיפים מעט מהקליפה החרוכה.

• מוסיפים למעבד המזון את שיני השום והמיונז, מתבלים במלח ופלפל והמיונז ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה. תוך כדי פעולת העיבוד, מוסיפים את מיץ הלימון.

• טועמים, משפרים תיבול אם צריך ושומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
טעים כל כך
פינטו סימה
5
מממממ... טעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמן
4
יצא מעולה תודה
תותית

הצגת כל התגובות

3
מיונז לא בריא וגם לא ממש טעים
dudidu
פשוט תחליף את המיונז בטחינה מוכנה ואל תשים מיץ לימון כי אתה שם כבר בטחינה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שף
2
אותו דבר אם טחינה.אפילו יותר טעים.אנחנו מכינים אם טחינה.פשוט טעים מאוד. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ל.ת.ח.
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
סלטים לשבת