רכיבים
- 2 חצילים בינוניים (עדיף מסוג בלאדי)
- חצי כוס טחינה
- 1/4 צרור כוסברה
- 5 שיני שום
- 1/2 כוס מיץ לימון
- קורט כמון
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
רגע לפני: איך אתם קוראים לסלט הזה: חציל בטחינה או נצמדים למקור הערבי, "באבא גנוש"? כך או כך, את הטעם המיוחד שלו לא כדאי לפספס. מתכון לחצילים קלויים בטחינה.
• מחוררים מעט את החצילים בעזרת מזלג וקולים אותם על אש גלויה או על גריל-מנגל במשך כ-20 דקות, עד שהם רכים לגמרי.
• ממתינים שהחצילים יצטננו מעט, בינתיים - קוצצים דק את הכוסברה.
• חוצים את החצילים לאורך ומוציאים את בשר החציל לקרש חיתוך. קוצצים גס את תוכן החציל ומעבירים למעבד מזון.
• מוסיפים למעבד המזון את הטחינה, הלימון, הכוסברה הקצוצה והשום, מתבלים במעט כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ומפעילים את המכשיר.
• לאחר שכל הרכיבים הופכים למחית אחידה, טועמים, מתקנים תיבול, אם צריך, ומעבירים למקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!