כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון למרדומה מרוקאית - סלט עגבניות פיקנטי

סלט העגבניות הפיקנטי שנקרא מרדומה הוא למעשה גרסה די דומה למטבוחה המוכרת, רק בלי הפלפלים והגמבות, שמתאימה כבסיס מאתגר-חיך לשקשוקה או כניגוב מוצלח עם החלה בשבת (מתכונים, אוכל)

| 10 |
מרדומה מרוקאית
מרדומה מרוקאית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 10 עגבניות בשלות
  • 2 פלפל חריף
  • 6 שיני שום
  • 1/3 כוס שמן
  • פפריקה מרוקאית
  • מלח

אופן ההכנה:

• המתכון האורגינלי דורש לקלף את העגבניות, וכך תעשו את זה בקלות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות וכותשים את שיני השום.

• מחממים את השמן במחבת רחבה על אש בינונית, וכאשר השמן חם מטגנים בו קלות את הפלפלים החריפים בשלמותם במשך כ-4 דקות.

• מוסיפים למחבת את העגבניות והשום הכתוש, מתבלים בפפריקה ומערבבים.

• זורים מלח לפי הטעם, מכסים את המחבת ומגביהים את האש כדי להביא לרתיחה של 3 דקות. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות נוספות.

• מסירים המכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך למעלה משעה. המרדומה מוכנה כאשר כמעט כל הנוזלים מתאדים.

שומרים בצנצנת את המרדומה, שיכולה להיות בסיס פיקנטי לשקשוקה או כניגוב מוצלח לחלה בשבת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
המטבוחה היא חיקוי של מהרדומה!!! וכל מי שטעם מדרומה אמיתית (דרך אגב-טריפוליטאית) יעיד שאין כמו מדרומה אורגנלית!!!! ולכל המרוקאים, אנחנו אוהבים אותכם ואת המאכלים שלכם אבל לא הכל סובב סביבכם!!! ודרך אגב גם פפריקה היא לא מרוקאית!!!
3
מרדומה זה של טריפולטאים מטבוחה זה של מרוקאים
2
כותרת דבילית, לחזור לשרשים שלך התכוונת, כן מרוקאים תבינו, יש עוד עדות בעמ"י חוץ מכם!
אין מה להתרגש גברת, זה בסדר לא לאהוב את הרוב החם בישראל מאשר את האוכל האפור והמכובס שלכם. אז במטותא ממך, אם אין בפיך משהו חכם להוסיף , שימי את הפאה שהרבנים שלך נותנים לך לשים ולכי לקניון לקנות משהו יותר מודרני .
כי אז היית בוחר להשיב בדרך מכובדת יותר !!!
אז אל תוציא לעז, וגם לא אשכנזיה, אבל "הרוב החם" הוא לאו דווקא מרוקאי, ההתנשאות שלך מעוררת סלידה.
זו לא התנשאות, זו שמחה, זו שלמות פנימית ולא מירמור וסלידה מאחרים. (רק שימי לב כמה כעס ושליליות במתגובה אחת :"לא מרוקאית..איני חובשת.. אל תוציא.. לא אשכנזיה..לאו דווקא ..התנשאות.. סלידה) חראם על הילדים שצריכים לגדול בבית כזה
יש את כל הטוב של האנושות. באמת חראם...

הצגת כל התגובות

1
תודה רבה על המתכון המוצלח. עשיתי אותו לפני כחודש פלוס וכולם היו מפסוטים ואמרו שטעים מאד. אז וגם עכשיו הטריד אותי רק דבר אחד, למה לטגן את הפלפלים שלמים בלבד ומה לעשות אתם אחרי שטוגנו? אודה מאד על תשובה בהקדם. המשך יום מוצלח, אילנה.
סלטים לשבת