רכיבים
- 450 גרם פטריות שמפיניון שלמות
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כף עלי טימין טריים + עוד מעט, להגשה
- 1 כפית מלח גס + עוד מעט, להגשה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית עמילן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים את הפטריות בתבנית.
2. טורפים בקערה בינונית את שמן הזית, החרדל, החומץ, אבקת השום, הטימין, המלח והפלפל - עד לאיחוד.
3. יוצקים את התערובת על הפטריות ומערבבים עד לאיחוד. מפזרים את הפטריות בשכבה אחידה וצולים עד להזהבה והתרככות, 15-18 דקות.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ומכוונים את התנור לחום גבוה.
5. בקערה קטנה מקציפים את העמילן ו-1 כף מים. יוצקים את התערובת על הפטריות ומערבבים לאיחוד.
6. צולים עד שהרוטב מסמיך והפטריות חרוכות מעט, 2-3 דקות.
7. מפזרים מעל את המלח הגס. אם רוצים, מקשטים בעוד עלי טימין טריים.