רכיבים
- 8 תפוחי אדמה גדולים
- 3/4 כוס חלב / שמנת מתוקה
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 30 גרם חמאה
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מסדרים את תפוחי האדמה בשלמותם ובקליפתם בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה או עד שניתן לנעוץ בהם סכין בקלות.
2. מוציאים מהתנור, מצננים במשך 10 דקות וחוצים בזהירות את תפוחי האדמה. בעזרת כף, גורפים את "בשר" תפוחי האדמה לקערה וזורקים את הקליפות.
3. מועכים את תפוחי האדמה שבקערה.
4. בסיר קטן, מחממים יחד את החלב, השום, החמאה, המלח והפלפל השחור, עד שהחלב מבעבע. מסירים מהאש ויוצקים על תפוחי האדמה. מערבבים היטב, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ומערבבים שוב. מגישים מיד, חם.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות
הצגת כל התגובות