רכיבים
- 1 כרובית, חתוכה לפרוסות
- 5 שיני שום, קלופות ומרוסקות
- 4 כוסות ציר מרק ירקות
- 3 כפות חמאה, חתוכה לקוביות
- 1/3 כוס יוגורט יווני
- 2 כפות עירית טריה קצוצה
- 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה
- 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
- 1 כפית אבקת שום
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
1. מניחים את הכרובית, השום והמרק בתוך סיר לבישול איטי. הכרובית צריכה להיות מכוסה לגמרי על ידי הציר. אם זה לא קורה (זה יכול להשתנות בהתאם לגודל ולצורה של הסיר שלכם), מוסיפים מעט מים.
2. מפעילים את הסיר האיטי על חום גבוה ומבשלים עד שהכרובית רכה מאד, שעתיים עד שלוש שעות. מסננים את הכרובית והשום דרך מסננת, תוך שמירת 1/2 כוס מרק בצד.
3. משתמשים במועך תפוחי אדמה או מזלג גדול כדי לרסק את הכרובית. ברגע שהיא מעוכה באופן גס, מוסיפים את החמאה והיוגורט ומועכים עד לקבלת תערובת חלקה יחסית (אם היא נוקשה מדי, יוצקים לתוכה עד 1/2 מכוס המרק השמורה).
4. מערבבים פנימה את העירית, הפטרוזיליה, הרוזמרין ואבקת השום. מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם.