כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לאורז שעשוי מכרובית וזה בריא כמו שזה טעים

אנחנו הראשונים שנצהיר כמה אוכל בריא בתחפושת של "טעים" פחות עושה לנו את זה - אבל יש יוצא דופן: האורז הזה - הוא עשוי ממאה אחוזי כרובית בתוספת שום ותערובת עשבי תיבול ובגדול מדובר בפחמימה הכי לא פחמימה שתאכלו אי פעם (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
אורז כרובית
אורז כרובית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כרובית בינונית (700-900 גרם)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • קמצוץ פפריקה חריפה
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ, כוסברה, בצל ירוק, פטרוזיליה - כל ירוק שאתם רוצים

אופן ההכנה:

1. מסירים את העלים מתחתית ראש הכרובית, חותכים את הכרובית לחצי ומגררים את ראש הכרובית על החורים הגדולים של הפומפייה עד שתגיעו לגבעול. אמורים להתקבל כ-6 כוסות של כרובית מגוררת (או שתחלקו את הכרובית לפרחים ותטחנו אותם במעבד מזון בשתי נגלות עד שהם הופכים לפירורי אורז, כ-30 שניות לכל נגלה).

2. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב בהיר, במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הכרובית, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומבשלים, תוך ערבוב, עד שפירורי האורז רכים, במשך 6-7 דקות (ניתן להפחית דקה אחת מהבישול אם רוצים את האורז אל דנטה). מערבבים פנימה את עשבי התיבול, מסירים מהאש ומגישים חם.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא ניתן לבדוק את הפרחים גם אם מפרקים אותם. צריך לקנות מחברה מעולה כמו חסלט. לא מבינה למה נותנים מתכונים שיכולים להכשיל את הציבור שלא מודע?
תוספות וירקות