כדורי טונה מצופים שומשום ומטבל אבוקדו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 200 גרם טונה
- 4 שיני שום
- 1 כף צ׳ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 100 גרם שומשום
- למטבל האבוקדו:
- אבוקדו גדול ובשרני
- 2 שיני שום
- מלח ופלפל שחור
- לזילוף: שמן זית או שמן אבוקדו
אופן הכנת כדורי טונה ומטבל אבוקדו:
• מסננים את הטונה מנוזלים, וקוצצים דק ככל האפשר, ומעבירים לקערה.
• כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה. מתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
• מניחים בצד להשהיה של 20-30 דקות, כדי שהטעמים יתאחדו.
• יוצרים כדורים בגודל שווה מתערובת הטונה, ומגלגלים בשומשום.
• הכנת המטבל: מועכים את המטבל היטב, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
אופן ההגשה: מניחים בצלחת 3 כפות ממטבל האבוקדו, מזלפים מעל שמן זית, מניחים מעל כדור טונה ומוסיפים סלט ירקות רענן בצד.