כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתפוחי אדמה אקורדיון אפויים בתנור

מתכון לתפוחי אדמה "אקורדיון" אפויים בתנור טעימים ומוצלחים הרבה יותר מצ'יפס, וחוסכים הרבה עבודה. 5 דקות עבודה, 40 דקות בתנור ויש לכם מעדן מופלא כתוספת (מתכונים, אוכל)

| 20 | כיכר השבת |
תפוחי אדמה אקורדיון אפויים בתנור
תפוחי אדמה אקורדיון אפויים בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 10 תפוחי אדמה קטנים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת תפוחי אדמה בתנור:

רגע לפני: מתכון לתפוחי אדמה "אקורדיון" אפויים בתנור טעימים ומוצלחים הרבה יותר מצ'יפס, וחוסכים הרבה עבודה. 5 דקות עבודה, 40 דקות בתנור ויש לכם מעדן מופלא כתוספת.

• מחממים את התנור ל-230 מעלות.

• שוטפים היטב את תפוחי האדמה.

• חותכים כל תפוח אדמה לפרוסות דקות, כמעט עד הסוף (ראו תמונה).

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את תפוחי האדמה הפרוסים.

• מזלפים שמן על כל תפוח אדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור.

• אופים במשך 40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

20 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
טעים ברמות עללל
12
אפשר את תפו״א לתבל רק במלח גס שמן זית ואורגנו.. .סוףףף.כמובן את התפו״א עם הקליפה שטופים
11
הכנתי כמו במתכון וזה נשאר עדיין קצת קשה. בפעם הבאה כדי לקחת את הטיפ של מס 8 לבשל קצת לפני האפייה. בגדול קל פשוט וטעים ועם אתם רוצים אפשר להוסיף תבלין לתפ"א בתנור שקונים בכל חנות תבלינים ותיבולית שום פטרוזיליה יוצא סוף.

הצגת כל התגובות

10
הייתי מוסיף מעט רוזמרין
9
ווווווווואאאאאאאאווווווו פצצההההההההה............
8
הכנתי לשבת, יצא מאד יפה וטעים כשיצא מהתנור. בשבת עצמה היה יבש מדי.
חימום מישני הופך אותו לקשה ולא טעים. כדאי להכין סמוך לשבת ולהשאיר בתנור מחומם
גם אני הכנתי יצא סוף וכן הוספתי רוזמרין.... ולמה יצא לך יבש? כי לא שמת מספיק מים! איזה תכשיט אתה!!!!! קטעים איתך, איזה תם!!!!
איפה להוסיף מים?לא כתוב
7
ממש טעים
6
אם רוצים לקצר את זמן האפיה אפשר להכניס את תפוחי האדמה החתוכים למיקרוגל לעשר דקות עם מעט מים חמים בתחתית הכלי זה מקצר מאד את זמן האפיה
5
אני חותכת את התפוחי אדמה כמו פרח, כמו שחותכים תפוח עץ לשש חתיכות או כמו שחותכים עוגה עגולה. כמובן לא עד הסוף. מוסיפה גם תיבלון של כמון / פפריקה / רוזמרין ואופה כרגיל. מקסים!
4
ללא מים. יצא פצצה
3
הילדים מתים על זה הבעיההה היחידה שזה נעלם במהירות כדאי להכין יותר אני מוותרת על השמן
2
אפשר להרתיח את התפוחי אדמה לפני וזה יקצר את זמן האפייה
1
כדי לחתוך אקורדיון, שמים כל תפו"א על כף לאורך. חותכים את תפו"א וכך הסכין נעצרת בשפת הכף והוא לא נחתך עד הסוף. תהנו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תוספות וירקות