כיכר השבת

מתכון לפאי תפוחים אישי שכיף להכין • צפו

הם מהירים, הם פוטוגניים וממש, אבל ממש, כיף להכין אותם: מתכון למיני פאי תפוחים מופלאים. ולמה מופלאים? כי במקום להכין פאי תפוחים גדול, אפשר לחלק אותו ל"עוגיות" אישיות קטנות - מה שיבטיח חיסול מהיר של המאפים הנהדרים האלה (מתכונים לשבת, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
מיני פאי תפוחים מופלאים שכיף להכין
מיני פאי תפוחים מופלאים שכיף להכין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2-3 תפוחים מזן גרנד סמית או 4 כוסות קוביות תפוחים קלופים
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון (לא חובה)
  • 1 כף קורנפלור
  • 30 גרם מחמאה (או חמאה)
  • 1 ביצה להברשה
  • לבצק:
  • 200 גרם מרגרינה (או חמאה) רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כוסות קמח (300 גרם)
  • 1 ביצה

אופן הכנת פאי תפוחים אישי:

רגע לפני: הם מהירים, הם פוטוגניים וממש, אבל ממש, כיף להכין אותם: מתכון למיני פאי תפוחים מופלאים. ולמה מופלאים? כי במקום להכין פאי תפוחים גדול, אפשר לחלק אותו ל"עוגיות" אישיות קטנות - מה שיבטיח חיסול מהיר של המאפים הנהדרים האלה.

כמות ל-10 קינוחים אישיים

במתכון המקורי משתמשים בחמאה לטיגון מלית התפוחים, אבל גם עם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) הטעם מושלם לא פחות. בנוסף, ניתן להכין את הבצק הפריך בבית או לקנות מוכן - מה שיקצר את זמן ההכנה.

צפו:

This browser does not support the video element.

הכנת הבצק:

• מעבדים בקערת מיקסר את המרגרינה ואבקת הסוכר, מוסיפים את הביצה עם 1/4 מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה, ללא גושים. בהדרגה, מוסיפים את שאר הקמח, עד שמתהווה בצק. נזהרים לא לעבד יותר מידי, מה שעלול לפגוע במרקם הבצק.

• עוברים ללישה בידיים, ומאחדים את הבצק לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון עד שעתיים, עד שהבצק קר וקשה.

הכנת המלית:

• מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

• ממיסים את המחמאה (או החמאה) במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים את התפוחים, הקינמון, הפלפל האנגלי והקורנפלור. מבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהתפוחים מתחילים להתרכך והרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

רגע האיחוד:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול דק - חלק אחד מרדדים לעיגול בקוטר גדול יותר ב-2 ס"מ, ואת השני, שיהווה את בסיס הפאי, מרדדים דק, אך לעובי שיספיק להחזיק את המלית.

• על עיגול הבסיס, מניחים 10 כפיות מהמילוי ברווחים שווים. טורפים את הביצה ומברישים את הבצק, בין תלוליות המלית.

• מכסים את הבצק והמלית בעיגול הגדול יותר, ומהדקים בעדינות סביב תלוליות המלית.

• בעזרת רינג עגול (או כוס בקוטר בינוני), קורצים את התלוליות ומעבירים לתבנית. דוקרים במזלג את קצוות העיגולים, מברישים בביצה וחורצים איקס בחלק העליון, כדי שאדי המלית יצאו החוצה.

• אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-18 דקות, עד להזהבה.

הצעת הגשה: בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידת וניל (פרווה!)

נתקעתם עם מלאי תפוחים? הנה עוד הרבה דברים שתוכלו לעשות איתם >>

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
חסר פירוט על מה עושים עם הסוכר של התפוחים
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת