לטראפלס:
- 250 גרם שוקולד מריר
- 180 גרם שמנת מתוקה
- 1 כפית ליקר בננות או כל ליקר אחר
לגנאש אגוזי לוז:
- 250 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 100 גרם שברי אגוזי לוז
לעוגה:
- 4 ביצים
- 135 גרם סוכר לבן
- 80 גרם סוכר חום בהיר
- 135 גרם שמן
- 25 גרם מים
- 260 גרם שמנת מתוקה
- 60 גרם חלב
- 70 גרם קקאו
- 190 גרם קמח תופח מנופה
- 1 כף ליקר שוקולד
- 100 גרם שברי שוקולד חלבי (כמו מקופלת או בלונדיז)
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הטראפלס:
1. בבן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים, ממיסים את השוקולד והשמנת. מוסיפים את הליקר, מערבבים היטב ונותנים לתערובת להצטנן במשך 5-7 דקות. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר עגול או שגוזרים את קצה השקית.
2. על תבנית סיליקון, מזלפים חצאי עיגולים בגודל שווה ומעבירים למקפיא למשך שעתיים. לאחר מכן, מוציאים מההקפאה, ממתינים שהחצאים ימסו מעט ואז מחברים אותם שניים-שניים לקבלת כדורים. מסדרים את הכדורים במגש ומחזירים למקפיא עד להרכבת העוגה.
הכנת העוגה:
3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את הביצים בשלמותן (אין צורך להפריד) יחד עם הסוכר הלבן והסוכר החום במשך 8 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את השמן, המים, השמנת המתוקה והחלב וממשיכים בהקצפה עד לאיחוד. מוסיפים גם את הקקאו, הקמח, הליקר ושברי השוקולד ומערבבים במרץ עד לקבלת בלילה במרקם אחיד.
5. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק קטנות משומנות ומקומחות קלות.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות - ולא יותר. מוציאים מהתנור, מצננים וכשהעוגות קרות, הופכים אותן על גבי רשת.
בזמן שהעוגות בתנור, מכינים את גנאש הלוז:
7. בבן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים, ממיסים את השוקולד והשמנת. מוסיפים לתערובת שברי אגוזי לוז, מערבבים היטב ונותנים לתערובת להצטנן לטמפרטורה חמימה-טמפרטורת החדר.
8. מסדרים את כדורי הטראפלס על העוגות ויוצקים על הכל בנדיבות את גנאש השוקולד. מגישים מיד או שומרים בכלי סגור במקרר עד להגשה.