רכיבים
- 4 חלבוני ביצים במשקל כולל של 120 גרם (כ-1/4 כוס)
- 1 כוס סוכר
- 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה להקצפה - פרווה או חלבית
לאפרסקים והמשמשים המקורמלים:
- 1/2 כוס סוכר חום
- 2 אפרסקים, חתוכים ל-6 פלחים
- 2 משמשים, חתוכים ל-6 פלחים
- 1/4 כפית קינמון
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
שימו לב: זמן ההכנה עומד על רבע שעה, אך יש לקחת בחשבון את זמן האפייה של הפבלובה שעומד על 3 שעות.
מתחילים בהכנת הפירות - כי אפשר להכין אותם יום לפני ולשמור במקרר עד להגשה:
1. בתבנית בינונית, מערבבים את האפרסקים, המשמשים, הסוכר החום, הקינמון ומיץ הלימון ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהסוכר נמס והפירות רכים. מוציאים ומניחים בצד לצינון עד שהפבלובה מוכנה או מצננים לטמפרטורת החדר, מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד להגשה.
עוברים להכנת הפבלובה:
2. מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות.
3. בקערת מיקסר, מקציפים את חלבוני הביצים והסוכר במהירות הנמוכה ביותר במשך 2 דקות עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי, סמיכה ולבנה. מגבירים למהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף מבריק וחזק.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ושופכים למרכזה את הקצף בתלולית גבוהה. בעזרת מרית, יוצרים שקע במרכז התלולית, מה שיהיה בהמשך כלי קיבול לקצפת ולפירות המקורמלים. אפשר לזלף את הקצף כדי לקבל צורה מעוצבת ומדויקת יותר, אך הקסם של הפבלובה זה העיצוב החופשי והבלתי מדויק.
5. אופים בתנור במשך כ-3 שעות, עד שהפבלובה מתייצבת. מכבים את התנור ונותנים לה להצטנן בתוכו לטמפרטורת החדר.
6. מקציפים את השמנת לקצפת וממלאים בה את השקע של הפלובה. מניחים מעל את האפרסקים והמשמשים המקורמלים ונותנים לנוזלים לזרום בחופשיות למטה.