רכיבים
- 4 כפות דבש
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית קינמון גדושה
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- 3/4 כוס מים רותחים או פושרים
- 5 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית סודה לשתיה
לקישוט:
- 50 גרם קרם שוקולד פרווה או חלבי
- 50 גרם קרם פרלינה (נוגט)
- פייטה או שברי עוגיות
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים היטב דבש, מיץ לימון, קינמון, קפה נמס ומים רותחים או פושרים.
2. בקערה נפרדת, מערבבים היטב חלמונים עם שמן, 1/2 כוס סוכר, קמח וסודה לשתייה. כשהתערובת מאוחדת, מוסיפים גם את תערובת הדבש ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
3. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר עד לקבלת קצפת בהירה.
4. בתנועות קיפול, מאחדים בין הקצפת לבלילה אחידה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית בקוטר 26 ס"מ עם חור באמצע או לתבנית מרובעת או ל-3 תבניות אינגליש קייק.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות. מוציאים ומצננים על רשת ורק לאחר מכן מחלצים את העוגה למגש.
7. מקשטים את העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם. אני בחרתי בקרם שוקולד וקרם פרלינה ותוספת של פייטה.