לעוגות:
- 3 כוסות + 2 כפות קמח מנופה
- 1/3 1 כוסות סוכר
- 1 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 1/2 2 כוסות חלב על בסיס צמחי
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כפית תמצית וניל
לקרם:
- 1/3 1 כוסות קשיו גולמי
- 3/4 כוס חלב על בסיס צמחי
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/3 כוס סוכר
- קמצוץ מלח
לציפוי:
- 1/4 כוס חלב על בסיס צמחי
- 1 כוס שוקולד (40-60% מוצקי קקאו), קצוץ גס
- 2 כוסות קוקוס טחון
אופן ההכנה:
הכנת העוגות:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את החלב, השמן, חומץ התפוחים ותמצית הווניל ומערבבים באיטיות עד לקבלת בלילה אחידה.
2. יוצקים את הבלילה לתבנית מרובעת בגודל של כ-31X37 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.
בינתיים, מכינים את קרם הווניל:
3. מניחים במעבד מזון את כל רכיבי הקרם ומעבדים לקרם חלק וסמיך.
משם עוברים להכנת קרם השוקולד שיקשט את הכובעים מלמעלה:
4. מרתיחים את החלב הצמחי בסיר קטן ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד הקצוץ, ממתינים 2 דקות ואז מערבבים הכל יחד עד לקבלת קרם שוקולד אחיד. מעבירים את הקרם למקרר למשך 20-30 דקות לקבלת מרקם סמיך יותר.
הרכבת הכובעים:
5. בעזרת כוס קטנה (של צ'ייסרים) או חותכן עגול קטן, קורצים מהעוגה עיגולים קטנים, כך שיתקבלו מעין גלילים גבוהים וקטנים של עוגת ספוג.
6. חוצים כל גליל באמצע, מורחים כפית מקרם הווניל וסוגרים (כמו כריך). מורחים קרם וניל לכל אורך הגליל, אך לא בחלק העליון או התחתון, מגלגלים בקוקוס ומעמידים את הגלילים המוכנים במגש או צלחת.
7. מורחים מקרם השוקולד על החלק העליון של כל גליל מצופה, מכסים בזהירות ומעבירים למקרר לכמה שעות טובות להתייצבות. מגישים כקינוח קר או בטמפרטורת החדר.