כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לעוגיות לימון נימוחות ורעננות שגם ילדים מפונקים יאהבו

עוגיות הלימון הללו הן בעצם שידוך של פאי לימון ועוגיות סוכר. הן רכות יותר מהעוגיות הטיפוסיות שאנו מכירים ויש להן טעם לימוני עשיר. גרדו את קליפת הלימון לתוך הסוכר בתחילה וכך תשחררו יותר שמנים טבעיים מהפרי וטעם העוגיות יהיה יותר "הדרי" (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
עוגיות לימון נימוחות ורעננות שגם ילדים מפונקים יאהבו
עוגיות לימון נימוחות ורעננות שגם ילדים מפונקים יאהבו (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס (198 גרם) סוכר מגורען
  • קליפה מגוררת של לימון אחד
  • 1/2 כוס (113 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה גדולה (56 גרם), בטמפרטורת החדר
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (256 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הסוכר וגרידת והלימון עד לאיחוד טוב. בקערת המערבל החשמלי, מערבבים את החמאה ותערובת גרידת הלימון-סוכר יחד עד לקבלת בלילה חלקה ואוורירית, במשך כ-5 דקות.

3. מוסיפים את הביצה ומקציפים עד לאיחוד טוב ואז מגרדים היטב את הצד של הקערה. מוסיפים את מיץ הלימון והווניל ומקציפים עד לשילוב מלא.

4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד לאיחוד.

5. נוטלים 2 כפות מהתערובת לכל עוגיה ומניחים על ניירות האפייה המוכנים - משאירים כ-5 סנטימטרים מרווח בין כל עוגיה לעוגיה.

6. אופים את העוגיות עד שהן מתחילות להשחים בקצוות, במשך 16-18 דקות, מסובבים את ניירות האפייה באמצע. מצננים לחלוטין על ניירות האפייה.

ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום לאוויר עד שלושה ימים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אפשר שמן במקום חמאה?
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת