כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלמון בתנור עם רוזמרין ברוטב איולי שום וחציל קלוי

מנה שוברת שגרה ומסורת של געפילטע פיש נצחי או דגים ברוטב אדום: מתכון לסלמון בתנור עם רוזמרין ברוטב איולי חצילים פיקנטי ועדין - שידוך נהדר בין רוטב איולי שום וחציל קלוי (מתכונים לשבת, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
סלמון ברוטב איולי שום וחציל קלוי. מנה מנצחת
סלמון ברוטב איולי שום וחציל קלוי. מנה מנצחת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פילה סלמון טריים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס שמן זית
  • ענף רוזמרין
  • 1 כף מלח גס
  • לרוטב האיולי:
  • 1 חציל בלאדי
  • 3 שיני שום
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שמן
  • קורטוב מלח

אופן הכנת סלמון ברוטב איולי:

רגע לפני: מנה שוברת שגרה ומסורת של געפילטע פיש נצחי או דגים ברוטב אדום: מתכון לסלמון בתנור עם רוזמרין ברוטב איולי חצילים פיקנטי ועדין - שידוך נהדר בין רוטב איולי שום וחציל קלוי.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, מזלפים מעל את שמן הזית והיין, מתבלים במלח ומניחים את ענף הרוזמרין בין הנתחים.

• אופים במשך 20 דקות, עד להשחמה ומוציאים.

• במקביל, מכינים את הרוטב: קולים את החציל על אש גלויה מכל הצדדים עד לריכוך.

• מעבירים את החציל למסננת למשך 30 דקות, להגרת הנוזלים.

• מסירים את קליפת החציל השרופה ומעבירים לקערה.

• טוחנים היטב את בשר החציל במקל בלנדר.

• שוברים את הביצה לכוס רחבה וגבוהה, מוסיפים את שיני השום בשלמותן וקורטוב מלח וטוחנים במקל בלנדר, תוך כדי שמוסיפים פנימה בהדרגה את השמן.

• מערבבים היטב את תערובת הביצה והחציל הקלוי.

אופן ההגשה: לכל סועד מניחים על צלחת נתח סלמון אפוי ועליו 2 כפות מהרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
השילוב הקדוש אין שבת בפריז בלי המתכון הזה.
1
אסור לאכול ביצים לא מבושלות.בפרט לא לנשים בהריון
מנות פתיחה