רכיבים
- ⅓2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 3/4 כפית מלח גס
- 1 כוס חלב קוקוס
- ½1 כפות חומץ לבן
- 1/4 כוס דבש
- 1/2 כוס חמאת שקדים
- תרסיס שמן
לגימור:
- 8 כוסות מים
- 2/3 כוס סודה לשתיה
- 1 ביצה טרופה עם כף מים
- מלח גס
אופן ההכנה:
1. מכינים את הכעכים: בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתיה והמלח. בקערה אחרת, מערבבים יחד את חלב הקוקוס והחומץ ונותנים להם "לשבת" במשך 5 דקות.
2. מוסיפים לתערובת הקמח את תערובת חלב הקוקוס + הדבש ומערבבים עד לאיחוד טוב - הבצק צריך להיות חלק ולא דביק בכלל.
3. מחלקים את הבצק לשלישים ואז מחלקים כל שליש לעשרה חלקים אחידים.
4. משטחים כל חתיכת בצק ומניחים במרכזה כפית אחת מחמאת השקדים. מקפלים את הבצק מעל חמאת השקדים וצובטים בחוזקה לאיטום (צובטים גם את הקצוות, במידת הצורך) ואז מרדדים כמה פעמים כדי לקבל ריבוע קטן ויחסית סימטרי.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפייה ומתיזים על הנייר מתרסיס השמן.
6. מסיימים להכין את הכעכים: בסיר גדול, מביאים את המים והסודה לשתייה לרתיחה, על אש בינונית; מורידים את הסיר מהאש. עובדים עם כעך אחד בכל פעם, מכניסים את הכעכים לכף מחוררת וטובלים במשך 15 שניות במים. מעבירים את הכעכים הטבולים לתבניות.
7. מברישים בנדיבות כל כעך בתערובת הביצה ומפזרים מעל את המלח הגס. אופים עד שהכעכים שחומים מאוד, במשך 15-17 דקות.
8. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.