כיכר השבת

ספיישל חנוכה

מתכון לסופגניות במילוי ריפל פטל שמנת עסיסית

כדורים שחומים-זהובים, מאובקים בסוכר מתקתק, ממולאים בריבת פטל שמנת קרמית ועסיסית שאי אפשר לעמוד בפניה. מתכון לסופגניות במילוי ריפל פטל שמנת. 10 דקות מול שמן רותח שוות את הטעם הנהדר שלהן (מתכונים לחנוכה, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
סופגניות במילוי ריפל פטל שמנת
סופגניות במילוי ריפל פטל שמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס חלב, מלאה כמעט עד הסוף (200 מ"ל)
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס מים פושרים (60 מ"ל)
  • 85 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 חלמון ביצה גדול
  • 60 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 3 כוסות קמח (450 גרם)
  • 1 ליטר שמן צמחי לטיגון עמוק
  • לציפוי: 6 כפות גדושות אבקת סוכר
  • למלית:
  • 6 כפות ריבת פטל (הוראות הכנה בגוף המתכון) או כל ריבה אהובה אחרת
  • 1 כוס שמנת מתוקה 32%
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנת סופגניות במילוי פטל:

רגע לפני: כדורים שחומים-זהובים, מאובקים בסוכר מתקתק, ממולאים בריבת פטל שמנת קרמית ועסיסית שאי אפשר לעמוד בפניה. מתכון לסופגניות במילוי ריפל פטל שמנת. 10 דקות מול שמן רותח שוות את הטעם הנהדר שלהן.

• מחממים את החלב עד לסף נקודת רתיחה, מסירים מהאש ומניחים בצד עד שיגיע לטמפרטורה פושרת.

• בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את החלב, השמרים, הסוכר, הביצה, חלמון הביצה, החמאה וחצי מכמות הקמח ומערבבים במשך דקה, עד לאיחוד מלא.

• מוסיפים את הקמח הנותר, ומערבבים במהירות בינונית במשך 4-5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ומעט דביק.

• משמנים קערה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה בטמפרטורת החדר, במשך 60-90 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו את הבצק, כדי למלא את בועות האוויר. מפצלים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים לכדורים עגולים.

• מחלקים נייר אפייה ל-12 ריבועים, ועל כל ריבוע מניחים כדור. מכסים את הכדורים בניילון נצמד משומן מצידו הפנימי, ומשהים להתפחה שנייה של 30-40 דקות.

• יוצקים את השמן למחבת גדולה, ומחממים לטמפרטורה של 160 מעלות.

• בכל סיבוב מטגנים 3 סופגניות. אוחזים בזהירות את ריבוע נייר האפייה, וממרחק בטוח, מורידים את הסופגנייה לשמן הרותח, בעזרת כף. מטגנים 3 דקות מכל צד, עד להזהבה עמוקה.

• מניחים את אבקת הסוכר לציפוי בקערה, וכל סופגנייה מוכנה, מעבירים לקערה, ומגלגלים בציפוי. משהים את הסופגניות להתקרר במשך חצי שעה.

הכנת המלית:

למשקיעים, כך מכינים ריבת פטל ביתית: מפשירים 500 גרם פרי פטל קפוא, מערבבים בסיר את פרי הפטל עם 2 כוסות סוכר, ומשהים למשך שעה-שעתיים. מבשלים את הפטל והסוכר על אש גבוהה, מוסיפים מיץ מחצי לימון גדול וחצי כפית תמצית וניל, מערבבים ומביאים לרתיחה במשך 8 דקות. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 45 דקות.

• מערבבים את ריבת הפטל הביתית או ריבה קנויה, כדי לדלל את הגושים (ניתן להוסיף מעט מים), ומעבירים לשקית סנדוויץ' אחרת,גם היא עם חור נדיב בקצה.

• מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת אוורירית, ומעבירים בעזרת כף לשקית סנדוויץ' עם חור נדיב בקצה.

רגע האיחוד: דוחפים שיפוד מתכת בצד כל סופגנייה, עד למרכז, ומזריקים פנימה את ריבת הפטל והקצפת.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
פרי שנגוע מאוד בחרקים לא יכול להיות כשר
1
איפה אפשר להשיג פרי פטל כשר???
זה נמכר קפוא, ייתכן שזה מגיע מחו"ל כך שיש מצב שאין בעיה עם היתר מכירה וכדו'... על כל פנים לבדוק
לחמים ומאפים