כיכר השבת

מה בתנור?

מתכון לפיתה מקמח מלא - בריא יותר, טעים יותר

למה כיף לאפות פיתות בבית? כי כשהן טריות וחמות - הן הכי טעימות, אפשר לעשות מהן פיצה מהירה ואם הן מתחילות להתייבש - אפשר לעשות מהן קרוטונים. מתכון לפיתה מקמח מלא (מתכונים, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
פיתה מקמח מלא. טעים, בריא וחסכוני יותר
פיתה מקמח מלא. טעים, בריא וחסכוני יותר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות קמח לכל מטרה
  • 1 כוס קמח חיטה מלאה
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית שמרים טריים
  • 1/4 1 עד 1/2 1 כוסות מים חמימים
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנת פיתה מקמח מלא:

רגע לפני: למה כיף לאפות פיתות בבית? כי כשהן טריות וחמות - הן הכי טעימות, אפשר לעשות מהן פיצה מהירה ואם הן מתחילות להתייבש - אפשר לעשות מהן קרוטונים. מתכון לפיתה מקמח מלא - טעים, בריא יותר ודי חסכוני, לא?

• במיקסר עם וו לישה או ידנית, מערבבים את הקמחים (לאחר ניפוי) עם הסוכר והשמרים.

• מוסיפים את המים ושמן הזית, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 10 דקות לפחות, עד לקבלת כדור בצק נוח.

• מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד, ומניחים להתפחה למשך 90 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• לאחר ההתפחה, משטחים את הבצק בעזרת מכות אגרוף, על משטח עבודה.

• מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות, ויוצרים מהן כדורים.

מכסים את הכדורים, ונותנים להם לנוח במשך 15 דקות.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות חום, ומכניסים לתוכו תבנית אפייה כשהיא הפוכה - התחתית כלפי מעלה, שתתחמם היטב.

• יוצרים 3 עיגולים דקים מכל כדור בצק, ואופים בקבוצות: הפיתות נאפות מהר מאוד, כך שבכל פעם מוציאים את התבנית, מניחים עליה 3-4 עיגולי בצק דקים ואופים במשך 5-7 דקות, עד שמתקבלות מכל עיגולי הבצק פיתות בגוון זהוב-שחום יפה.

• מה עושים עם הפיתות? זה קל. כריכים מלאים בכל טוב, בסיס לפיצה וכשהן מתייבשות - אפשר לחתוך לריבועים קטנים, לשטח בתבנית אפייה, לזלף מעל מעט שמן זית ותבלינים - ויש לכם קרוטונים נהדרים לסלט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
2
מה עם המלח לא צריך.
1
את ענין הקמחים? מה זה "קמח לכל מטרה" והאם אפשר להחליפו בקמח רגיל /מלא?
קמח רגיל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לחמים ומאפים