כיכר השבת

מיוחד

מתכון לבטטות בתנור - התוספת הכי טעימה בעולם

אף אחד לא יכול לסרב לבטטות נימוחות, בשרניות ומתקתקות שמגישים לצד רוטב טחינה ומייפל ממכר במתיקות מעודנת. כך תכינו את הבטטות הכי טעימות בעולם שפשוט יעבדו עם כל ארוחה - חלבית, בשרית או פרווה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
בטטות בתנור
בטטות בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כפות זרעי כמון
  • 1 ק"ג בטטות (כ-3 בטטות בינוניות), חתוכות לרצועות ארוכות בעובי 2.5 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סירופ מייפל
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב:

  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1/2 1 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה:

1. במחבת קטנה ויבשה על אש בינונית, קולים את זרעי הכמון תוך ערבוב לעתים קרובות, במשך 2-3 דקות, עד שהם שחומים וריחניים. מסירים מהאש, מעבירים את הזרעים לקרש חיתוך ומרסקים אותם דק בעזרת תחתית של כוס זכוכית.

2. בקערה גדולה, מערבבים את רצועות הבטטה עם שמן הזית, המייפל וזרעי הכמון המרוסקים, עד שהבטטות מצופות היטב.

3. חותכים 5-6 ריבועי נייר כסף, מברישים אותם קלות בשמן זית ומחלקים את רצועות הבטטה בין ריבועי נייר הכסף באופן שווה. סוגרים את הריבועים על הרצועות כמו סוכרייה אטומה היטב.

4. מניחים את ה"חבילות" על גריל חשמלי שחומם מראש לחום בינוני-גבוהה או בתנור שחומם מראש לחום גבוה ואופים במשך 12-14 דקות או עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים. באמצע האפייה, הופכים את החבילות.

5. לאחר האפייה, פותחים את החבילות בזהירות ונותנים לבטטות להצטנן במשך 5 דקות.

6. במקביל, טורפים במרץ את כל רכיבי הרוטב ומזלפים על הבטטות החמות או מגישים לצידן, כמטבל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות