רכיבים
- 2 זוקיני גדולים (קישואים בקליפה ירוקה כהה)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 2 שיני שום, כתושות
- 800 גרם עגבניות שלמות מקולפות מקופסת שימורים
- 1/2 כפית מלח
- 60 גרם חמאה
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- פלפל שחור
- גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. עם קולפן ז'וליאנים או מכשיר ספירלייזר (פורס ירקות ספירלי), חותכים את הזוקיני לרצועות דקות וארוכות.
2. בסיר גדול, מחממים כף שמן. מוסיפים את שבבי הצ'ילי והשום ומקפיצים יחד תוך ערבוב מתמיד במשך 1-2 דקות, עד שהשום מזהיב. מוסיפים את העגבניות (יוצקים פנימה את כל תכולת הקופסה), מתבלים במלח ומבשלים במשך 15-20 דקות. מדי פעם מועכים את העגבניות.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ומתאחדת עם הרוטב. מסירים מהאש, מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים.
4. במחבת גדולה, מחממים כף שמן, מוסיפים את הנודלס זוקיני, מאדים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש.
מחלקים את הזודלס בין צלחות הסועדים, מניחים מעל מרוטב העגבניות ומפזרים מעל גבינת פרמזן. מגישים מיד.