רכיבים
- 1/2 בצל קטן, קצוץ גס
- 200 גרם פטריות שמפיניון
- 200 גרם פרחי כרובית
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום, כתושה או מגוררת
- 1/4 כפית תימין מיובש
- 1/4 כפית פפריקה
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1/3 כוס זרעי פשתן טחונים
- 3/4 כוס גבינת מוצרלה מגורדת דק
אופן ההכנה:
1. מניחים בבלנדר את הפטריות והבצל וטוחנים בעוצמה גבוהה במשך 3-5 פולסים, עד שמתקבלים פירורים בגודל שמעט גדול מאורז אך קטנים מאפונה. מעבירים לקערה גדולה.
2. טוחנים בבלנדר את פרחי הבלנדר עד שהם בגודל של אורז.
3. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים כף שמן זית וכשהשמן חם, מוסיפים את הבצל, הפטריות ופרחי הכרובית ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים את הירקות תוך ערבוב מתמיד במשך 7-8 דקות, עד שהם משחימים קלות והנוזלים מתאדים מהמחבת.
4. מוסיפים את השום, התימין והפפריקה, מערבבים, מטגנים עוד 30 שניות, מכבים את האש ומעבירים את התערובת לקערה גדולה.
5. מוסיפים לקערה את החרדל, הפשתן הטחון והמוצרלה מערבבים היטב ומניחים לתערובת לנוח בצד במשך 5 דקות או עד שהיא תצטנן קלות כדי לעבוד איתה.
6. יוצרים מהתערובת 6 קציצות המבורגר אחידות ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ממקמים את התבנית במדף האמצעי ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-17 דקות. הופכים את הקציצות ואופים במשך 15 דקות נוספות.
נותנים לקציצות להצטנן מעט ומגישים אותן בתוך לחמנייה עם פרוסות עגבנייה ואבוקדו, עשבי תיבול ומיונז או איולי ומגישים מיד.