אורז מוקפץ עם פטריות ברוטב סויה, שום וטריאקי (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כוסות אורז מבושל
- 1/2 חבילת שעועית ירוקה עדינה
- 2 כוסות קוביות אננס משימורים, מסונן
- 4 שני שום, פרוסות
- 1 בצל סגול, חצוי לשניים ופרוס
- 10 פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- 2 כפות רוטב סויה
- 6 טיפות שמן שומשום
- מיץ מ-1/2 לימון סחוט היטב
- 2 כפות רוטב טריאקי
- קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
- 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. מניחים על האש מחבת גדולה ויבשה או ווק יבש ומחממים אותם. כשהם לוהטים מאוד, מוסיפים את השמן, הבצל והשום ומקפיצים יחד במשך דקה.
2. מוסיפים את השעועית והפטריות ומקפיצים 3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את קוביות האננס והאורז המבושל, מקפיצים יחד במשך 2 דקות ואז מתבלים בשבבי צ'ילי, ג'ינג'ר, מיץ לימון, שמן שומשום, רוטב סויה וטריאקי. מגביהים לאש גבוהה ומקפיצים הכל יחד לאיחוד טעמים. מגישים מיד, חם, כמנה בפני עצמה או כתוספת לצד עוף או סלמון.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!