רכיבים
- 1/4 כוס פטריות פורצ'יני מיובשות, ללא הרגל
- 2 כוסות שעועית שחורה מקופסת שימורים, מסוננת
- 1 כפית שום קצוץ גס
- 3/4 כוס שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 2 כפיות פפריקה מעושנת או אבקת צ'ילי
- 1 כפית כמון
- 1 כף רוטב סויה
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
8 בורגרים קטנים או 4 בורגרים גדולים
1. משרים את הפטריות במים חמים במשך 5-10 דקות, מסננים, שומרים בצד את מי ההשרייה וקוצצים גס את הפטריות.
2. במעבד מזון, מניחים את הפטריות, השעועית, השום, שיבול השועל התבלינים ורוטב הסויה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם וטוחנים במשך 30 שניות. לחלופין, ניתן למעוך הכל יחד בעזרת מועך פירה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת שיבולת שועל. אם התערובת סמיכה, מדללים בעזרת מי השריית הפטריות.
3. מוסיפים לתערובת את הכוסברה, מערבבים ונותנים לעיסה לנוח במשך 5 דקות.
4. מעצבים מהעיסה 4 קציצות בורגר גדולות או 8 קטנות. מסדרים אותן זו לצד זו ונותנים להן לנוח 5 דקות.
5. במחבת גדולה על אש בינונית-נמוכה, מחממים את השמן. מטגנים את הבורגרים במשך 5 דקות מכל צד, עד שהם שחומים, פריכים ומבושלים היטב.
חוצים לשניים לחמניית המבורגר, מניחים בפנים את הבורגר, ריבוע גבינה צהובה (אם רוצים), פרוסות חמוצים, עגבנייה, בצל סגול וחסה, מוסיפים מיונז, חרדל וקטשופ או כל רוטב אהוב אחר, סוגרים ומגישים מיד, לצד צ'יפס חם של בטטה או תפוחי אדמה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
הצגת כל התגובות