כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לצ'יזבורגר כשר למהדרין שאתם חייבים לנסות בבית

בואו תפתיעו את כולם עם קציצות המבורגר עסיסיות, טעימות ו...נטולות בשר. למעשה, אם תוותרו על הגבינה תקבלו מנה טבעונית לגמרי - אבל זה לשיקולכם. מתכון לצ'יזבורגר כשר למהדרין (מתכונים, אוכל)

| 11 | כיכר השבת |
צ'יזבורגר כשר למהדרין
צ'יזבורגר כשר למהדרין (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס פטריות פורצ'יני מיובשות, ללא הרגל 
  • 2 כוסות שעועית שחורה מקופסת שימורים, מסוננת
  • 1 כפית שום קצוץ גס
  • 3/4 כוס שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט) 
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת או אבקת צ'ילי
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

8 בורגרים קטנים או 4 בורגרים גדולים

1. משרים את הפטריות במים חמים במשך 5-10 דקות, מסננים, שומרים בצד את מי ההשרייה וקוצצים גס את הפטריות.

2. במעבד מזון, מניחים את הפטריות, השעועית, השום, שיבול השועל התבלינים ורוטב הסויה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם וטוחנים במשך 30 שניות. לחלופין, ניתן למעוך הכל יחד בעזרת מועך פירה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת שיבולת שועל. אם התערובת סמיכה, מדללים בעזרת מי השריית הפטריות.

3. מוסיפים לתערובת את הכוסברה, מערבבים ונותנים לעיסה לנוח במשך 5 דקות.

4. מעצבים מהעיסה 4 קציצות בורגר גדולות או 8 קטנות. מסדרים אותן זו לצד זו ונותנים להן לנוח 5 דקות.

5. במחבת גדולה על אש בינונית-נמוכה, מחממים את השמן. מטגנים את הבורגרים במשך 5 דקות מכל צד, עד שהם שחומים, פריכים ומבושלים היטב.

חוצים לשניים לחמניית המבורגר, מניחים בפנים את הבורגר, ריבוע גבינה צהובה (אם רוצים), פרוסות חמוצים, עגבנייה, בצל סגול וחסה, מוסיפים מיונז, חרדל וקטשופ או כל רוטב אהוב אחר, סוגרים ומגישים מיד, לצד צ'יפס חם של בטטה או תפוחי אדמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
דחוף תשנו את הכותרת. זה צורם מאוד.
6
פטריות ידועות כנגועות מאוד בתולעים, ק''ח מיובשים. איך ניתן להכין את המנה בלי להיכשל - או אולי אי אפשר?
אם כבודו היה קורה את תהליך ההכנה היה קורה שהמצרכים נטחנים במעבד מזון מה שמפריך את טיעוני כבודו
5
איפשי ואיפשי!!!! אין שום בעיה עם אוכל שנראה כמו של גויים אם הוא כשר

הצגת כל התגובות

4
בושה
3
למה צריך לתת מדכון ברעיונות של גווים בשר עם חלב
אין כזה דבר מאכלי גוים אם זה כשר....גבינה עם המבורגר שעשוי מירקות זה כשר למהדרין מן המהדרין.אז אל תספר מעשיות וחומרות שלא קיימות צדיק גדול...
קיים בהלכה איסור מפני מראית עין כגון שתית חלב שקדים לצד אכילת בשר...וד"ל
הפוסקים אחרוני זמנינו דנו בסוגיית מראית עין אם קיים בזמננו כגון באכילת נקניקיות טבעול או שניצל תירס וכדומה יחד עם גבינה האם חוששים למראית עין ויהיה אסור אפילו בחדרי חדרים כמו שמרן כתב גבי חלב שקדים עם בשר או שזה יהיה מותר והעלו להתיר לכתחילה משום שמאוד מצוי בימינו כל מיני תחליפים לבשר דוגמת מראה אמי
2
רואים שמי שכתב את המתכויין הוא שוימר מצווית, ציזבויגער אמויתי אויכלים עם גבינעת גאודה או צ'יידר
1
השם אומר הכל - תשנו
תוספות וירקות