אלגנטיים ויומיומיים כאחד: בצלים אפויים שנמסים בפה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 6 בצלים בינוניים - כל אחד מהם בקוטר 7 ס"מ (כ-1 ק"ג סה"כ), חצויים במרכז
- 1/2 כפית מלח גס
- 3 כפיות פלפל שחור גרוס
- 2 כפות חמאה מומסת (או שמן הבישול המועדף עליכם)
אופן ההכנה:
1. מכוונים את התנור לאפייה בחלקו העליון ומחממים ל-220 מעלות.
2. מניחים את חצאי הבצל כלפי מעלה בתוך 12 שקעים של תבנית מאפינס. מפזרים מעל את המלח והפלפל.
3. צולים עד שהבצלים התרככו מעט ושקעו פנימה, במשך 18-20 דקות. מברישים בחמאה / שמן ומחזירים לתנור. אופים עד לריכוך ולקבלת גוון חום-זהוב במיוחד, במשך 35-40 דקות נוספות.
ניתן לאחסן במקרר בכלי אטום, עד 4 ימים.