רכיבים
- 1 כוס (163 גרם) קמח תירס לפולנטה (טחון גס, לא לבישול מיידי או מהיר)
- 1 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 4 כוסות (1 ליטר) מים
- 1/2 כוס (28 גרם) גבינת פרמזן, מגורדת דק
- 2 כפות (28 גרם) חמאה, חתוכה לקוביות
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. מניחים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-180 מעלות.
2. מזלפים מעט שמן זית על תבנית אפייה בגודל 20X20 ס"מ ומשתמשים בידיים בכדי לצפות בשמן את תחתית התבנית ואת דפנותיה. מוסיפים פנימה את הקמח, המלח וכמה קורטובים מהפלפל השחור. יוצקים את המים ומערבבים לאיחוד.
3. אופים ללא כיסוי במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור ומערבבים פנימה את קוביות החמאה והגבינה (את החמאה אין צורך להמיס לחלוטין). מחזירים לתנור ואופים ללא כיסוי עד שכל הנוזלים נספגים והפולנטה קרמית, במשך 8-10 דקות נוספות. מערבבים פעם או פעמיים ומגישים מיד עם התוספת שבחרתם.