רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1/2 פלפל אדום, קצוץ דק
- 2 כוסות אורז לבן
- 4 כוסות ציר מרק ירקות
- 1 כוס רסק עגבניות
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כפית אבקת צ'ילי
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אורגנו
- 1/2 כפית כמון
- מלח גס
- פלפל שחור
- 1 כף כוסברה קצוצה, לקישוט
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, על אש בינונית, מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל והפלפל ומבשלים עד שהם מתרככים מעט, במשך 3-4 דקות.
2. מוסיפים את האורז ומבשלים, תוך ערבוב תכוף, עד שהוא קלוי, במשך 2-3 דקות. מערבבים פנימה את הציר, רסק העגבניות, מיץ הלימון, אבקת הצ'ילי, אבקת השום, האורגנו והכמון. מתבלים בחופשיות במלח ופלפל.
3. מעלים את החום לגבוה ומביאים לרתיחה. מצמצמים ומכסים. מבשלים עד לספיגת כל הנוזלים, במשך 15-18 דקות.
4. מסירים מהאש ונותנים לאורז לנוח במשך 3-4 דקות. מסירים את המכסה ומפרידים בעזרת מזלג. מקשטים בכוסברה ומגישים מיד.