רכיבים
- 4 תפוחי אדמה
- 1 בצל קטן
- 3 כפות חמאה
- מעט שמן זית
- 1 שן שום
- 1/2 כף פפריקה מתוקה
- 1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- קורט מלח גס
- 1 ביצה - לא חובה
- שומשום - לפיזור
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של 1X1 סנטימטר.
2. מניחים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות נוספות.
3. לבינתיים, חותכים את הבצל לטבעות ומפרידים בין השכבות.
4. משמנים מחבת גדולה בכף אחת מהחמאה ובמעט שמן זית. מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מכבים מיד את האש ומעבירים לקערה.
5. כאשר תפוחי האדמה מוכנים (הם צריכים להיות רכים, אך לא מאד), מסננים את המים.
6. מוסיפים למחבת את שתי כפות החמאה הנותרות, מעט שמן זית ואת תפוחי האדמה - בשכבה אחת.
7. מטגנים בלי לערבב במשך כ-7-8 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להשחים מלמטה. מוסיפים את הפפריקה והמלח.
8. מרסקים פנימה את השום ומערבבים. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים קלות.
9. אם רוצים, ניתן להוסיף את הביצה ולערבב היטב. היא מוסיפה מרקם פריך ונמסות יפה.
10. לאחר שהביצה כולה התבשלה מוסיפים את הצ'ילי המתוק ומערבבים שוב עוד 2-3 דקות, עד שהצ'ילי מכסה את כל תפוחי האדמה.
10. מכבים את האש, מעבירים לקערה גדולה ומפזרים שומשום בנדיבות.