כיכר השבת

קיצי וקליל

איך מכינים ספרינג רול: דפי אורז במילוי ירקות

יש להם שם שנשמע כמו מנה מסובכת, אך הם יכולים להיות עוד היום ארוחת הצהריים שלכם. מורן פינטו עם מדריך וידאו שלב אחר שלב שמוכיח כמה קל להכין ספרינג רול - דפי אורז במילוי ירקות לצד מטבל אסייתי נהדר (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
ספרינג רול. דפי אורז במילוי ירקות
ספרינג רול. דפי אורז במילוי ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • דפי אורז
  • כרוב לבן, קצוץ
  • כרוב סגול, קצוץ
  • גזר, חתוך לרצועות דקות וארוכות
  • בצל ירוק, חתוך לרצועות ארוכות
  • עלי חסה
  • רצועות בטטה אפויות / סלמון אפוי או מבושל / עוף מבושל / אורז לבן מבושל
  • נבטים (לא חובה)

לרוטב

  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 6 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. יוצקים מים לקערה גדולה ורחבה או צלחת עם שוליים מעט גבוהים, וטובלים את דף האורז טבילה קצרה ומהירה - הדף לא צריך להתרכך יותר מדי, אלא רק להיות גמיש.

2. מניחים את הדף על צלחת נקייה, ומסדרים על הקצה שקרוב אלינו את הרכיבים בסדר הבא: עלי חסה, בצל ירוק, גזר, כרוב לבן, כרוב סגול ובטטה אפויה / סלמון / עוף / אורז.

3. אוחזים בקצה הדף שקרוב אלינו ומגלגלים אותו פנימה גלגול אחד, עם כל רכיבי המילוי, ואז מקפלים פנימה את שני צידי הדף, סוגרים בגלגול ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עד שכל הרולים מוכנים.

4. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים לדילול.

מגישים מיד.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ככה אוכלים את זה, בלי לטגן/לאפות?? נראה מוזר ...
ניסיתי פעם זה מזעזע הדף אורז הופך למשהו צמיגי כמו בלון!! סכנת חנק
תוספות וירקות