רכיבים
- דפי אורז
- כרוב לבן, קצוץ
- כרוב סגול, קצוץ
- גזר, חתוך לרצועות דקות וארוכות
- בצל ירוק, חתוך לרצועות ארוכות
- עלי חסה
- רצועות בטטה אפויות / סלמון אפוי או מבושל / עוף מבושל / אורז לבן מבושל
- נבטים (לא חובה)
לרוטב
- 3 כפות חמאת בוטנים
- 6 כפות שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס רוטב טריאקי
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. יוצקים מים לקערה גדולה ורחבה או צלחת עם שוליים מעט גבוהים, וטובלים את דף האורז טבילה קצרה ומהירה - הדף לא צריך להתרכך יותר מדי, אלא רק להיות גמיש.
2. מניחים את הדף על צלחת נקייה, ומסדרים על הקצה שקרוב אלינו את הרכיבים בסדר הבא: עלי חסה, בצל ירוק, גזר, כרוב לבן, כרוב סגול ובטטה אפויה / סלמון / עוף / אורז.
3. אוחזים בקצה הדף שקרוב אלינו ומגלגלים אותו פנימה גלגול אחד, עם כל רכיבי המילוי, ואז מקפלים פנימה את שני צידי הדף, סוגרים בגלגול ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עד שכל הרולים מוכנים.
4. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים לדילול.
מגישים מיד.