כיכר השבת

בריא יותר

מתכון לפיצה על בסיס חצילים דלת פחמימות, שמוכנה תוך פחות משעה

לפעמים צריך קצת לעגל פינות. לדוגמא, כשמתחשק לכם פיצה בשעת ערב מאוחרת. הכנה של בצק מאפס היא מתישה ומייגעת, מכיוון שהיא נמשכת לנצח ובנוסף, היא יכולה להרוס את המאמצים שלכם לאכול בריא. אז במקום זאת, הכינו את המתכון לפיצה מחצילים. היא דיאטטית יחסית ונטולת גלוטן ואל דאגה, עדיין מכילה גבינה נוטפת (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מתכון לפיצה על בסיס חצילים דלת פחמימות, שמוכנה תוך פחות משעה
(צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חציל גדול (או 2 בינוניים)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ¼1 כוסות רוטב עגבניות מוכן
  • ½1 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. חותכים את הקצוות מהחציל/ים וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על נייר האפייה ומברישים את שני הצדדים של כל פרוסה בשמן זית. מתבלים במלח ופלפל.

3. צולים את פרוסות החציל עד שהן כמעט רכות, במשך 10-12 דקות.

4. מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים מעל כל פרוסה 2 כפות רוטב עגבניות. מפזרים בנדיבות מוצרלה ומסדרים 3-5 חתיכות עגבניות שרי מעל כל פרוסה.

5. מחזירים את הפיצות לתנור וצולים עד להמסה של הגבינה, במשך 5-7 דקות נוספות.

6. מגישים את הפיצות חמות, מעוטרות בבזיליקום.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות