רכיבים
- 2 גזרים, קלופים
- 450 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים היטב
- 1/2 כוס קמח, לאחר ניפוי (ניתן להשתמש גם בקמח ללא גלוטן)
- 1/4 כוס שומשום
- 2 שיני שום, מגורדות
- 1 כפית כמון טחון
- 1/4 צרור כוסברה / פטרוזיליה טרייה
- מלח כשר ופלפל שחור
- שמן קנולה / שמן צמחי לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את הגזרים עד שהם קצוצים דק. מוסיפים את גרגירי החומוס, הקמח, השומשום, השום, הכמון, הכוסברה / הפטרוזיליה, קורט מלח וקורט פלפל שחור. טוחנים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה ודי חלקה.
2. לכל כדור פלאפל, לוקחים כפית מהתערובת ומגלגלים לכדור. מסדרים את הכדורים המוכנים במגש.
3. בסיר עמוק, מחממים 5 ס"מ של שמן. איך יודעים שהשמן חם? זורקים פנימה מעט מהתערובת - אם השמן תוסס מסביב, הוא מוכן לטיגון. מטגנים את הכדורים בקבוצות, במשך 2-3 דקות, עד להשחמה יפה. מוציאים לנייר סופג ולבסוף מפזרים על כל הכדורים מעט מלח.
אופן ההגשה: בפיתה או לאפה, עם חומוס, טחינה, סלט ירקות, חמוצים, צ'יפס - וכל תוספת אהובה אחרת.