כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לפירה תפוחי אדמה עם שום ופרמזן

פירה חלבי טעים ועשיר במיוחד שיהפוך מהר מאוד לאורח של כבוד בכל ארוחה שאינה בשרית ורוצה לחרוג קצת מהשגרה (מתכונים, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
פירה תפוחי אדמה עם שום ופרמזן
פירה תפוחי אדמה עם שום ופרמזן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 תפוחי אדמה גדולים
  • 3/4 כוס חלב / שמנת מתוקה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מסדרים את תפוחי האדמה בשלמותם ובקליפתם בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה או עד שניתן לנעוץ בהם סכין בקלות.

2. מוציאים מהתנור, מצננים במשך 10 דקות וחוצים בזהירות את תפוחי האדמה. בעזרת כף, גורפים את "בשר" תפוחי האדמה לקערה וזורקים את הקליפות.

3. מועכים את תפוחי האדמה שבקערה.

4. בסיר קטן, מחממים יחד את החלב, השום, החמאה, המלח והפלפל השחור, עד שהחלב מבעבע. מסירים מהאש ויוצקים על תפוחי האדמה. מערבבים היטב, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ומערבבים שוב. מגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
שלום בבקשה תוסיפו אפשרות הדפסה תודה
3
אהבתי
2
מניסיון עדיף לבשל , לא ?

הצגת כל התגובות

1
בישול מוציא את העמילן מהתפוח אדמה.
תוספות וירקות