רכיבים
- 6 תפוחי אדמה אדומים גדולים, קלופים
- ½ כוס חלב מלא
- 4 כפות חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
- מלח כשר ופלפל שחור גרוס
- עירית טריה קצוצה, להגשה
אופן ההכנה:
1. מניחים את תפוחי האדמה בכלי בינוני, הבטוח לשימוש במיקרוגל. מבשלים בחום גבוה עד שתפוחי האדמה מחוררים בקלות על ידי תחיבת מזלג, במשך 7 עד 9 דקות.
2. מועכים מיד את תפוחי האדמה החמים בתוך הכלי הבטוח לשימוש במיקרוגל.
3. שופכים את החלב המלא על תפוחי האדמה ואת החמאה מורחים על פני השטח. מחזירים את תפוחי האדמה למיקרוגל ומחממים במשך דקה. מערבבים היטב לשילוב. מחזירים למיקרוגל ומחממים דקה נוספת. מתבלים היטב במלח ופלפל.
4. מכסים היטב בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יום אחד. מיד לפני ההגשה, מחממים במיקרוגל. מקשטים בעירית.