רכיבים
- 2 בטטות
- 1 כף שמן זית
- 1-2 כפיות אבקת שום
- 1-2 כפיות מלח
- 1/2-1 כפיות פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת צ'יפס בטטה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מקלפים ופורסים את הבטטות לרצועות עבות בגודל שווה.
3. מערבבים בקערה את רצועות הבטטה עם שמן הזית, ומתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת שום. מצפים היטב את הבטטות בתיבול.
4. משטחים את רצועות הבטטה בשכבה אחידה על התבנית. העדיפו להשתמש בתבנית גדולה מספיק, כך שיישאר רווח בין רצועה לרצועה. צפיפות יתר בתבנית, תגרום לצ'יפס להפוך לרטוב ופריך פחות.
5. אופים במשך 30 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים את כל הרצועות לצד השני ואופים במשך 10-15 דקות נוספות, עד שהבטטות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מספר דקות האפייה תלוי בעובי הרצועות. רצועות עבות דורשות יותר זמן בתנור, ורצועות דקות יהיו מוכנות מהר יותר.