כיכר השבת

ספיישל חגים

מתכון לקרוקטים מתפוחי אדמה בציפוי שקדים פרוסים

מתאבן חגיגי שלוקח את הפירה הבנאלי כמה שלבים קדימה: מתכון לקרוקטים מתפוחי אדמה - רולים אפויים של פירה בציפוי שקדים. מגישים לצד המנה העיקרית, ומותחים חיוך רחב על הפנים - המחמאות יגיעו עוד לפני הביס הראשון (מתכוני חג, אוכל)

| כיכר השבת |
קרוקטים מתפוחי אדמה בציפוי שקדים
קרוקטים מתפוחי אדמה בציפוי שקדים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
  • 1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 1 חלבון
  • 2 חלמונים
  • 4 שיני שום
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן הכנת קרוקטים מתפוחי אדמה:

רגע לפני: מתאבן חגיגי שלוקח את הפירה הבנאלי כמה שלבים קדימה: מתכון לקרוקטים מתפוחי אדמה - רולים אפויים של פירה בציפוי שקדים.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מרתיחים סיר גדול מלא מים עם כף מלח. מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עד לריכוך.

• מועכים ידנית את תפוחי האדמה למחית חלקה, אך לא במעבד מזון, כי העמילן יהפוך את הפירה לעיסה.

• מתבלים את הפירה במלח ופלפל לבן לפי הטעם, כותשים את שיני השום ומערבבים יחד עם הפירה והחלמונים.

• טורפים את החלבון בצלחת רחבה.

• מעבירים את המחית לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ, ומזלפים 'צינורות' פירה באורך 5 ס"מ.

• טובלים את צינורות הפירה בחלבון הטרוף, מגלגלים בשקדים ומסדרים בתבנית האפייה.

• אופים במשך 20 דקות, עד שהקרוקטים מקבלים גוון זהוב יפה.

• מגישים חם לצד המנה העיקרית, ומותחים חיוך רחב על הפנים - המחמאות יגיעו עוד לפני הביס הראשון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות