רכיבים
- 12 מלפפונים קטנים ובשרניים
- 3 שיני שום
- 2 כפות זרעי חרדל
- 1 גבעול שמיר טרי
- 2 כוסות חומץ תפוחים
- 1/4 1 כוסות מים
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר
אופן הכנת מלפפונים חמוצים:
"אה, את המלפפונים המדהימים האלה? אני הכנתי"
כדי שתוכלו להשוויץ גם שהנשנוש הנהדר הזה הוא לגמרי תוצרת הידיים שלכם, תצטרכו פשוט לעקוב אחר השלבים הבאים:
ציוד נדרש: צנצנת זכוכית אטומה 2 ליטר או 2 צנצנות בגודל 1 ליטר כל אחת
• כותשים את השום.
• מכניסים את המלפפונים לצנצנת יחד עם השום הכתוש, זרעי החרדל וגבעול השמיר.
• בסיר קטן, מבשלים על אש בינונית-גבוהה את חומץ התפוחים, המים, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה, ומסירים מהאש.
• יוצקים את הנוזל לצנצנת ואוטמים היטב.
• מכניסים למקרר למשך יומיים לפחות, עד שבועיים.