כיכר השבת

ספיישל תשעת הימים

מתכון לרטטוי - תבשיל ירקות צרפתי מהיר, קליל וטעים

כשצרפתים רוצים ארוחה מהירה ומשביעה, הם מכינים רטטוי - תבשיל מהיר וקל הכנה שמאחד ירקות קיץ לתבשיל ססגוני ומוצלח שמתאים ליד אורז או קוסקוס, ואף כבסיס לשקשוקה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
רטטוי - תבשיל ירקות צרפתי מהיר, קליל וטעים
רטטוי - תבשיל ירקות צרפתי מהיר, קליל וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 חציל קטן
  • 2 קישואים קטנים
  • 3 עגבניות בינוניות
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מים קרים
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת רטטוי:

רגע לפני: כשצרפתים רוצים ארוחה מהירה ומשביעה, הם מכינים רטטוי - תבשיל מהיר וקל הכנה שמאחד ירקות קיץ לתבשיל ססגוני ומוצלח שמתאים ליד אורז או קוסקוס, ואף כבסיס לשקשוקה.

• פורסים לרצועות דקות את הפלפלים.

• פורסים לעיגולים אלכסוניים או לקוביות את החציל והקישואים.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, וקוצצים את השום.

• מחממים את השמן בסיר רחב או מחבת כבדה, מוסיפים את רצועות הפלפלים והשום, ומטגנים יחד על אש בינונית-גבוהה במשך 2 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.

• מוסיפים את החצילים והקישואים, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב מידי פעם - עד שהחציל משחים והירקות מתרככים.

• מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מבשלים במשך כחצי דקה, ומוסיפים את המים.

• מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה במשך 4 דקות, או עד שהירקות רכים והרוטב מסמיך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות